Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Roeivereniging Salland uit Gramsbergen heeft afgelopen weekeinde succesvol de nationale wedstrijd Martini Regatta in Groningen afgesloten. Op zondag was er goud voor Ilse Paulis (Dalen) die bij het nummer M 16 1x (skiff) in een tijd van 9:00.84 zeer overtuigend de A-finale won.

Ook op zaterdag wist Ilse Paulis in de skiff de overwinning al naar zich toe te halen. Onder betere omstandigheden en in een sterker bezet veld kon zij dat op zondag herhalen.

Brighid Prenger had in haar finale een goede start en voer met degelijke
klappen controlerend naar een mooie derde plaats in de B-finale M 16 1x (skiff).
Sallands snelste J18 skiffeur Thomas van de Wardt voer ook een hele sterke en
strakke finale race. Met zijn eindtijd van 8:50.96 werd hij zesde in de
A-finale J18 1x (skiff).

Aan het eind van de middag roeiden Iris Rodenburg, Ilse Paulis, Leonie
Abheiden (de Hunze), Brighid Prenger en stuurman Thomas van de Wardt in een M16 4x+ Salland combi. In een 3 ploegen sterk veld lagen ze na de start op een derde plaats, na 600 meter wisten ze door te schuiven naar de tweede plaats. Uiteindelijk lagen zij op 300 meter voor de finish vlak achter de op kop varende Hunze combinatie. De Hunze-combi gaf haar koppositie niet weg en finishte als eerste, gevolgd door de Salland-combi die 1,5 seconden later finishte in een tijd van 08:16.24, waarmee ze een nieuw persoonlijk record hebben