Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 7 en 8 juli zijn op de Amsterdamse Bosbaan de laatste Nederlandse 2 kilometer wedstrijden gehouden van 2007. De Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) organiseert deze Slotwedstrijden, die voor Salland een groot succes werden. Ilse Paulis ging met 4 overwinningen naar huis. Zij is Salland meest succesvolle roeister!

Ilse startte in 5 roeinummers: twee maal in de skiff maar ook in de dubbel twee (M162x), in de acht (M168+) en in de dubbel vier (M164x-). Vier maal behaalde zij een eerste plek. In de skiff was ze dit weekeinde Nederlands sterkste in

het M16-veld. Ze kwam twee secondes tekort om haar PR te verbreken doordat de sterke meewind en hoge golven onstuimig roeiwater opleverde.

In de dubbel twee startte Ilse samen met Iris Rodenburg. Op papier zijn zij de sterkste dubbel twee van Nederland maar nog nooit samen aan de start gelegen bij een nationale 2 kilometer wedstrijd. Iris en Ilse roeiden een zeer overtuigende race waarop de 21 andere dubbel twee’s met meer dan 11 seconden op afstand werden gezet.

Het meest spectaculaire wedstrijd van het weekeinde was het prachtige nummer M168+ met Salland/Zwolsche/Hunze combinatie. Deze gelegenheidscombi waarin ook Brighid Prenger roeide en Thomas van de Wardt stuurde, roeide in een tijd van 7.18.20 de twee kilometer en kwamen daarbij zeer dicht bij het baanrecord! Tegenstand werd op bootlengtes weggeroeid hetgeen voor deze gouden instapacht aanleiding was voor zeer blijde gezichten.

Tot slot roeide Ilse, Iris en Brighid samen met Marlou Vijfhuizen van Viking (Utrecht) in de dubbel 4 zonder stuurman (M16 4x-) naar een fraaie derde plek.
En daarmee sloot Salland een fantastisch wedstrijd seizoen af waarin Ilse Paulis in het totaal 15 keer een gouden plek veroverde, Iris Rodenburg 7 overwinningen boekte en Brighid Prenger en Thomas van de Wardt beiden 3 maal de eerste plek behaalden.

Foto's: klik hier
Uitslagen: klik hier