Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

Op 18 november trok een grote groep Sallandroeiers zuidwaarts naar de wonderschone provincie Noord-Brabant. De wedstrijdroeiende jeugd ging 6 roeiers en 4 coaches sterk naar het Nationale Junioren Trainings Kamp (NJTK) op de Beekse Bergen bij Tilburg. De damesveteranen en de jonge heren veteranen reisden nog wat verder door naar Roosendaal voor de Suikerrace op de Roosendaalse Vliet.
De weersomstandig waren gunstig (zonnig en niet te veel tegenwind) en roeiers en begeleiders waren super gemotiveerd.
Om 12.00 uur mochten de Sallanddames als eerste starten in Blok 1. Die eerste positie konden zij niet lang vasthouden, want al snel werden ze door meerdere concurrenten gepasseerd. Dat maakte het roeien er niet gemakkelijker op, maar strijdend wisten zij de eindstreep toch te halen.
Opgevangen door de coaches Kees en Wim konden de dames zich al snel herstellen en enkele bekers gluhwein deden de rest: De stemming kwam er weer aardig in.
In het tweede blok gingen de Sallandheren van start. Ook zij zaten vooraan in

het startveld als boot nummer 3. Overigens was dit een van de weinige combinatieploegen die hier voeren. Dit als gevolg van het feit dat stuurvrouw Pluis als Aegirlid in passend tenue met rode ster de touwtjes strak in handen had.
Ook de Sallandherenacht werd al na enkele honderden meters gepasseerd door een ontketende Breda-boot. Maar na deze ervaring kwam de swung er aardig in en in tempo 29 à 30 werd ingelopen op de voor hen gestarte boten. Jammer genoeg meende een ploeg van Treviris dat ze toch eerder bij de finish moesten zijn dan Salland. En hoewel verbeten tegenstand werd geboden, moest ook deze ploeg voorbij gelaten worden. Intussen was wel de Roosendaalse ingehaald en kwam ook de boot van Nautilus wat meer in het vizier. In de laatste paar honderd meter werd nog een eindsprint ingezet en met een laatste krachtinspanning werd de finish bereikt. Ook voor deze roeiers wachtte de beloning in de vorm van warme douche, warme gluhwein en warme snert.
Alle inspanningen leverden geen bekers of medailles op. Maar wel een voldaan gevoel om toch weer eens 7 kilometer in wedstrijdtempo af te kunnen leggen. Het was weliswaar niet om de hoek, maar wel een mooie wedstrijd om eens mee te maken.
In de uitslagenlijst eindigden de Sallandheren op plaats 64 (van de 126) met een gecorrigeerde tijd van 26:42,3 (geroeide tijd 27:49,1).
De damesveteranen behaalden de 111e plaats met een gecorrigeerde tijd van 29:08,6 (geroeide tijd 33:43,8).

Voor alle uitslagen en foto’s: kijk op www.suikerrace.nl. Ook bij www.hoffotograaf.eu zijn mooie foto’s te bewonderen.