Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Na wat problemen met het benaderen van het afgeschermde administrator gedeelte van onze website, volgende de komende dagen de 'opgespaarde' nieuwsberichten van de afgelopen 2 weken.


Nationaal Junioren trainingskamp 2007Afgelopen 16,17,18 november gingen wij (junioren wedstrijdroeiers en coaches) naar het junioren trainingskamp 2007. ’s Avonds kwamen we aan in Tilburg, waar we een warm welkom kregen met bitterballen, ranjabonnen, vreettickets, tshirts en de sleutels van onze zebrahuisjes. Zebra? Ja, wij sliepen namelijk in safaripark Beekse Bergen waar zelfs aan zebradekbedden, zebraschilderijen en zebragordijnen was gedacht.

Na een warme hap bij Vidar (studentenroeivereniging Tilburg) werd de kamerindeling gemaakt. Iedereen was wel te vinden in een apart roeihuis en een apart coachhuis. Na een beddenopmaaksessie nog even dominoDday gekeken, en toen naar bed! De volgende ochtend gingen we de boten opriggeren en daarna te water laten. Na een eerste koude, maar zonnige training snel douchen, aankleden en lunchen. Vervolgens een hazeslaapje onder ons zebradekbed en klaarmaken voor training nummer 2.

Het diner (met kaarsjes en al!) was erg gezellig, maar eindigde iets minder voor Rutger die geheel ‘per ongeluk’ een lepel Foe Yong Hai op zijn trui kreeg. ’s Avonds was er een

coachborrel op Vidar, die de coaches uiteindelijk maar in het huisje hebben voortgezet. Het feest was supergeslaagd, met Starko als hoofdact. Tilburgse jumpstylers gaven ons nog een extra training in jumpstyletechnieken.

Na een hele avond hossen, werd een tweede diner opgediend in zebrahuisje 67: een pannenkoekenmaaltijd verzorgd door jongens van de Hunze. En alsof ze er geen genoeg van konden krijgen, bakten ze bovendien ons zondagse eitje ook nog eens! Deze roomservice moeten we vaker hebben, lijkt me.

Na ons ontbijt sprong iedereen met veel enthousiasme op de fiets. Nou ja, bijna iedereen dan. Toen we de boot in wilden stappen kwam de stoomboot van sinterklaas vol met pieten net langs varen! Tijdens de training kwamen we zelfs nog een paar kanoënde pieten tegen, die ons bevoorraadden met pepernoten. ’s Middags hebben we snel nog even het huisje schoon gemaakt en gingen we daarna met een voldaan gevoel naar Gramsbergen. Omdat we nog even moesten wachten op de botenwagen, gingen we (helaas zonder Jan!) uit eten in Hardenberg. We kregen heerlijke pizza’s en verrassende toetjes. Kortom: een leuke afsluiting van een nog leuker weekend!