Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zaterdag 8 december werd het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien verroeid in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het NK Indoor is een jaarlijks evenement waarbij per heat 60 sporters tegelijkertijd in actie komen op Ergometers, voor de snelste tijd op 2000 virtuele meters. Meer dan 1300 deelnemers uit heel Nederland streden de gehele dag om de felbegeerde nationale kampioenschappen, overige titels en nieuwe persoonlijke records.

Er werd in zeer uiteenlopende categorieën gestart, waaronder: jeugdroeiers, studentenroeiers, bondsroeiers, veteranen, fitnessroeiers, bedrijfsroeiers en gehandicapten. Met de Olympische spelen in het vooruitzicht is het NK Indoor ook

een belangrijk testmoment voor de KNRB, hetgeen impliceert dat de Nederlandse top ook present was.

De Sallandse junioren, trots rondlopend in hun nieuwe Salland Junioren 2008 truien (idee van Carine Hilvering Laughing), waren ook van de partij. Als eerste waren Ilse Paulis en Iris Rodenburg aan de beurt. Helaas kon Brighid Prenger niet starten, zij was vrijdagavond ziek geworden. In het meisjes 16 veld behaalde Ilse Paulis een mooie 8e plaats. Zij roeide de 2000 virtuele meters in 07:44.5! Haar dubbeltwee maatje Iris Rodenburg werd 30e in een tijd van 08:06.8.
Carien Hilvering had een mooie race en roeide de 2000 virtuele meters in 08:11.0 en werd in het meisjes 18 veld 21e . Haar vader Jan Hilvering (aankomend nieuw ploeg lid van Arie’s krachtacht) werd in het herenveteranen 50+ veld 2e in een tijd van 06:58.3!

Na deze girlpower en pappa krachtmeting was het de beurt aan Tom Snippe en Thomas van de Wardt. In het het jongens 16 veld ging Tom Snippe iets te voortvarend van start en kreeg halverwege last van kramp. Tom werd  57e in een tijd 07:25.4. Thomas van de Wardt trapte de dag na zijn 18e verjaardag de 2000 virtuele meters weg in 07:11.7 en werd 39e in het jongens 18 veld. 
Met nieuwe PR’n voor alle roeiers kunnen we terug kijken op een geslaagd NK Indoor.

Foto's: klik hier
Uitslagen: klik hier