Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zondag 16 maart hebben maar liefst 8 ploegen de Head of the River op de Amstel in Amsterdam gestart. Bij deze wedstrijd die de opening van het roeiseizoen markeert en waar heel roeiend Nederland aan de start ligt werd Salland vertegenwoordigd in maar liefs 5 dubbel vieren en 3 achten!

De Zwolsche/Salland Talentcentrum Noordoost dubbelvier combinatieploeg heeft met ruime overmacht het M16 veld gewonnen. Met degelijk strak roeien lagen de roeisters Ghislaine Boschman (ZRZV), Ilse Paulis, Iris Rodenburg, Kirsten Lanz (ZRZV) en stuur Elianne (ZRZV) na de

Rozenoordbrug al ruim aan kop en hebben de girlpower roeisters van het Noorden met tempo verhogend roeien hun voorsprong weten uit te bouwen tot 1:10min!
ImageHet 8km lange bochtige wedstrijdparcours hebben ze in een recordtijd van 31:10.92 minuten afgelegd, met dit prachtige resultaat hebben ze naast een nieuw baanrecord, snelste tijd in het M18 4x+ veld Tongue out, de 76e editie van het Kampioenschap van de Amstel op hun naam geschreven.

Bij de Sallandse heren werd de beste verenigingstijd geroeid door de herenveteranenacht met slagenpaar Wolfram Verboom en Wim Zwetsloot. In een redelijk hoog tempo met aardige wind tegen finishten ze in een tijd van 30:27.47 minuten, wat goed was voor een 42e plaats in het HVA-D veld.  Thomas van de Wardt roeide in een Talentcentrum Noordoost combinatie acht een prachtige race. Met strakke halen roeiden de lichtgewichten de acht 8 kilometer in 27:45.26 minuten, goed voor een 6e plaats in het J18 veld. In het J16 dubbelvier veld roeide Thom Snippe in een Jason, Salland, Daventria Talentcentrum Noordoost combinatie met explosieve halen naar een mooie 8e plaats in een tijd van 30:36.88 minuten. De ochtendploeg met slagenpaar Aart Snoek en Ben Jansen roeide in een tijd van 33:38.77 minuten naar een 41e plaats in het HVE-H veld.

Bij de dames werd de beste verenigingstijd geroeid door de damesclubvier met slagroeister Anne-Marie Snoek. In een tijd van 36:03.74 minuten roeiden ze naar een 22e plaats. Brighid Prenger, Carine Hilvering en stuur Henk-Jan Bakker roeiden in een Jason/Salland/Daventria Talentcentrum Noordoost combinatieploeg met pittig tempo in een tijd van 32:39.84 naar een mooie 6e plaats in het M18 dubbelvier veld.  De damesveteranenploeg met slagroeister Petra Janssen werd met een tijd van 39:17.44 39e in het DVA-E veld.

Uitslagen: klik hier
Foto's: klik hier (foto's Henk Kremer volgen later)
Foto's Henk Kremer: klik hier