Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Zaterdag 29 maart en zondag 30 maart word traditioneel de Twee- en SkiffHead gevaren op de Amstel in Amsterdam. Ilse Paulis uit Dalen behaalde zowel in het M16 veld in de dubbel twee als in skiff  de eerste plaats. In de dubbeltwee deed ze dat samen met Iris Rodenburg uit De Krim.

De 14e Tweehead (2,5 kilometer) wordt gevaren over de bochtige Amstel. Roeivereniging Salland kwam met drie dubbeltweeën aan de start. Met harde meewind en onrustig water wonnen Ilse en Iris niet alleen het M16 veld maar ook het M18 veld in een tijd van 9.01.53. Daarbij werd

de overwinning bekroond met een baanrecord!

Carien Hilvering (Coevorden) en Brighid Prenger (Hardenberg) startte in hetzelfde veld en finishte in een tijd van 9:36:83, en behaalde daarmee een 15e plek.

Bij de jongens startte Thomas van de Wardt (Hardenberg) en Thom Snippe (De Krim) en finishte op een 12e plek in een tijd van 8:48:53.

De meest ervaren juniorenroeiers startten zondag de 58e SkiffHead. Deze wedstrijd van 7,5 kilometer wordt eveneens op de Amstel verroeid. Het was de eerste keer dat de meisjes junioren de volle 7,5 kilometer moesten varen. Ilse Paulis skiffte in een tijd van 33:23:67 naar de overwinning in het M16 veld. Ze liet opnieuw ook alle deelnemers in het M18 veld achter zich en kon ze een nieuw baanrecord op haar naam schrijven. Iris Rodenburg startte in hetzelfde veld en finishte in een prima tijd van 35:13:43 als 4e in het M16 veld. Tot slot startte Thomas van de Wardt  in het J18 veld en finishte op een mooie 8e plek in een tijd van 30:37:89. En daarmee ging hij sneller dan de snelste veteraan van Salland, Arie Rodenburg uit De Krim, die een uitstekende 2de plek behaalde in zijn categorie met een tijd van 31:39:40.

Uitslagen: klik hier
Foto's: klik hier