Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zondag 6 april werd in Houten op het Amsterdam-Rijnkanaal de traditionele studentenroeiwedstrijd, de Varsity gehouden. En hoewel roeivereniging Salland uit Gramsbergen geen studentenroeivereniging is, waren meerdere leden van de vereniging actief op deze wedstrijd. Dat leidde zelfs tot twee mooie overwinningen van ploegen waarin een Sallandlid meeroeide.

Vier ex-juniorenroeiers van Salland roeien intussen bij studentenverenigingen door het hele land. Geesje Dam uit Balkbrug en Mark Rodenburg uit De Krim komen nu uit voor Proteus Eretes uit Delft, Laura van de Wardt uit Hardenberg roeit bij Argo in Wageningen en Johan Leferink uit Hardenberg vaart mee in de eerstejaars lichte acht van Euros uit Enschede.


En omdat de Varsity dit jaar het 125-jarig bestaan vierde was ook veteranenroeier Arie Rodenburg uit De Krim van de partij in één van de twee veteranennummers, waarbij hij de eer van zijn oude studentenroeivereniging Argo verdedigde.
In de eerstejaars lichte acht van Proteus Eretes wist Mark Rodenburg in een zinderende finale met zijn ploeg als eerste te finishen. Daarmee kon deze ploeg beslag leggen op de eerste medaille op een 2 kilometerwedstrijd in dit roeiseizoen. Dat ging wel ten koste van de Eurosploeg met Johan Leferink die al in de voorwedstrijd werd uitgeschakeld.

Opmerkelijk was dat een uur voor de overwinning van de lichte Proteus acht, de vader van Mark Rodenburg, in het speciale lustrumnummer Oude Oude Vier uit de periode tussen 1968 en 1993 in zijn Argoploeg ook de eerste plaatst behaalde. En dat 30 jaar nadat hijzelf als student in het hoofdnummer van de Varsity, de Oude Vier, de kleuren van Argo verdedigd had. In 1978 kwam het Argoteam niet verder dan een 5e plaats. Nu pakten de Argoroeiers wel de winst, ten koste van nummer 2, Skadi uit Rotterdam. Overigens wel de vereniging die met hun toproeiers dit jaar het hoofdnummer, de Oude Vier, voor de derde maal op rij wist te winnen. Vader en zoon Rodenburg verschillen ook 30 jaar in leeftijd, maar konden elkaar op deze wedstrijd feliciteren met de overwinning.
Bij de eerstejaars dames achten werd Geesje Dam door een ongunstige loting al in de voorwedstrijden uitgeschakeld. Laura van de Wardt roeide wel de finale in de dames vier met stuurvrouw. Zij werden derde in hun veld.