Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen weekeinde heeft de juniorroeier Thomas van de Wardt op de Martiniregatta in Harkstede (Groningen) een mooie overwinning gehaald in zijn skiff op de 2 kilometer. Vanaf de start domineerde hij in zijn wedstrijd en verbeterde ook nog ruimschoots zijn persoonlijk record.

Thomas roeit in de hoogste leeftijdscategorie junioren. Deze lichte Salland skiffeur (< 70 kg)moet het in deze klasse hebben van zijn techniek om te kunnen winnen van de veelal zwaardere junioren. Afgelopen weekeinde waren de weersomstandigheden voor Thomas perfect: behoorlijke wind (4) mee en schuimkoppen op het water, vooral in de tweede 1000m van de race.
Door de goede roeitechniek van Thomas kon hij lange halen blijven maken en over de golven heen

vliegen. Zijn voorsprong op de finish lijn was dan ook indrukwekkend en hij finishte in een tijd van 7:48.50. Met deze tijd verbeterde hij zijn PR met ruim 3 seconden! Voor Thomas is dit het laatste jaar dat hij in de juniorencategorie mag uitkomen maar met deze 2 kilometer overwinning en zijn mooie klassering op de lange afstandwedstrijd de Skiffhead in april belooft het een interessant seizoen te worden.

Door de naderende examens was de deelname van de junioren van Salland aan deze noordelijke 2 kilometerwedstrijden dit jaar beperkt tot 5 roeiers. Thom Snippe (De Krim) vestigde een PR in de skiff J16 van 8:34.09. Brighid Prenger uit Hardenberg voer samen met een roeister van de Zwolsche roeivereniging in de M16 2x een PR van 8:22.39. Ilse Paulis en Iris Rodenburg startten in hetzelfde veld (M16 2x) en werden tweede in een tijd van 7:42.02, net 1 seconde boven hun PR.

Uitslagen: klik hier
Foto's: klik hier