Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Roeivereniging Salland uit Gramsbergen heeft afgelopen weekeinde zeer succesvol de nationale wedstrijd ARB op de Bosbaan in Amsterdam afgesloten. Twee keer was er goud voor Thomas van de Wardt die bij het nummer J18 1x (skiff) overtuigend zijn finale won. In twee schitterende 2 kilometerraces op zaterdag en zondag zette hij vooral in de tweede helft van de wedstrijd de concurrentie op grote afstand.

Ook goud was er voor Ilse Paulis en Iris Rodenburg. In hun finale M16 2x op zaterdag kwamen ze na één kilometer flink op stoom en met een spectaculaire eindsprint wisten ze de concurrentie op flinke achterstand te zetten.

Carien Hilvering’s vechtlust werd in haar finales M18 1x (skiff) op zaterdag en zondag beloond met een fraaie derde plaats en een nieuw

PR van 9:02.58 (zat).

Brighid Prenger was op zondag in een zwaar gevecht gewikkeld met een roeister van Pampus, bij de finish drukte ze een fractie eerde haar boegballetje over de finishlijn en werd vijfde in haar M16 1x (skiff) finale.

Thom Snippe startte zaterdag skiff J16 en werd met een nieuw PR van 8:23.94 vijfde in zijn finale. In de J18 2x finale werden Thomas van de Wardt en Thom Snippe ook vijfde.

Op zondag kwamen ook de M18 dubbelvieren (4x-)  in actie, met daarin twee geplaatste bondsploegen van de KNRB. Deze boten moesten aantonen hard genoeg te gaan om een uitzending naar WK / Coupe de la Jeunesse te krijgen. Iris Rodenburg, Ghislaine Boschman, Ilse Paulis en Kirsten Lanz starten in een Salland/Zwolsche combinatie. Deze combi met de snelste M16 roeisters van het Noordoosten roeide in een tijd van 7:16.45 (PR) de twee kilometer en kwamen door een formidabel tussenstuk en een werkelijk schitterende eindsprint dichtbij de twee KNRB bondsploegen.

Leuk nieuwsfeitje: Geesje Dam, Salland lid en slagroeister bij Proteus Dames Eerstejaars 8+ won op zondag de A-finale DEJ8+ met een straat licht. Met deze schitterend prestatie is ze beginnelingen af!

Uitslagen: klik hier
Foto’s: klik hier