Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De procedures zijn doorlopen, de bouw van de derde loods kan beginnen! Vorige week zijn de struiken verwijderd en vandaag konden de Sallanders zelf aan de slag.

Veel mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de bouwcommissie om te komen helpen. Sommige roeiers werden met zachte dwang richting het bouwterrein geloodst. Zo kon de herenacht nog net de boot op de schraag leggen en klonk het commando van de coach: “ik droog de boot af jullie pakken allemaal een schep”.

En daar stonden de roeiers in hun roeikleding allemaal een schuttersputje te graven. Gedurende de dag kwamen er steeds nieuwe troepen bij en konden de gravers elkaar aflossen. Er waren ook mensen die per se hun eigen putje wilden graven en de schop niet uit handen gaven. Piet Toering was druk in de weer met meetapparatuur om de diepte van de gaten nauwkeurig bij te houden. Aan de rand van het bouwterrein was het ook een drukte van belang: de bekisting werd getimmerd en de spantijzers werden in de menie gezet.

Bekijk de foto’s goed en er zal je steeds meer opvallen. Zo zie je dat onze snelste veteranenskiffeur het diepste gat graaft en dat Ronald iets spannends ontdekt heeft op de bodem van zijn putje.

De zon scheen, de stemming was opperbest, de basis is ligt er!

Foto's: klik hier 

Update: komende week worden de poeren volgestort met beton. Zaterdag 27 september gaan we weer verder,
Houden jullie allemaal een uurtje vrij na het roeien om te timmeren, nader berichtgeving volgt!

De Bouwcie