Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Onder perfecte weersomstandigheden werd in Gramsbergen op zaterdag 11 oktober de 17e Internationale Vechtrace gevaren. De Carl Douglas Velt en Vechtrace, zoals de wedstrijd officieel heet, wordt verroeid vanaf Laar in Duitsland naar Gramsbergen over de rivier de Vecht en het kanaal Almelo–De Haandrik. De 5 wedstrijdjunioren van Salland kwamen allemaal aan de start. Nationale kampioene Ilse Paulis roeide tweemaal naar een overwinning. Ook Thomas van de Wardt wist tweemaal als eerste te finishen. Iris Rodenburg en Thom Snippe wonnen eenmaal.

Ilse Paulis, het 15 jarige talent uit Dalen, won in de skiff (eenmansboot) de meisjes 16 categorie. Door een inhaalfout bij de sluis De Haandrik kreeg ze 15 strafseconde waardoor ze op 2 seconde na net niet het overall klassement van alle deelnemende dames won. Toch onderstreept deze uitslag haar enorme vermogen om hard te

gaan. De verwachtingen zijn dit seizoen hoog gespannen.

Thomas van de Wardt uit Hardenberg won met overmacht de categorie J18 skiff. De inter-nationale tegenstand van onder andere Bradford Grammer School uit Engeland kon deze junior niet bijhouden. Thomas roeide met de Vechtrace een van zijn laatste juniorenwedstrijden. Vanaf 2009 valt hij in de seniorencategorie.

Zowel Ilse als Thomas behaalden een dubbele overwinning. Beide startten met hun vaste dubbeltweemaatje en wonnen overtuigend hun categorie. Ilse roeide samen met Iris Rodenburg uit De Krim naar een baanrecord in de categorie M16 dubbeltwee. In de snelle tijd van 20:17 legden ze in de middag het bochtige parcours af. In het overall dubbeltwee damesklassement behaalden deze meisjes de tweede plaats. Thomas combineerde met Thom Snippe (De Krim). Zij voeren in een tijd van 18:45 naar de overwinning. Brighid Prenger (Hardenberg) werd in de skiff derde en in de M16 dubbeltwee samen met Elianne Eggink van roeivereniging De Zwolsche tweede.