Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen zondag won de combinatieploeg van de roeiverenigingen Salland en De Zwolsche de najaarsklassieker De Novembervieren. Deze lange afstandwedstrijd over 4 kilometer wordt verroeid op het bochtige parcours van de Amstel  in Amsterdam. In het meisjes 16 veld roeiden Ilse Paulis en Iris Rodenburg in de dubbelvier samen met twee roeisters van De Zwolsche naar een klinkende overwinning.

De Salland-Zwolsche combinatie bestond verder uit Ghislaine Boschman, Kirsten Lanz en stuurvrouw Elianne Eggink van de roeivereniging uit Zwolle. Ongetwijfeld droeg de

nieuwe dubbelvier van Salland, de Vidrus Fluvius (de Latijnse benaming voor de Rivier de Vecht), bij aan dit succes. Deze supersnelle gloednieuwe wedstrijdboot motiveerde de roeisters om na de start in een tempo van 34 halen per minuut de jacht te openen op hun tegenstanders. En met succes: ze haalden twee ploegen in en bleven uiteindelijk met een tijd van 14:55.70 ruim tien seconden voor op de nummer twee van het klassement. De combinatieploeg haalde niet alleen een eerste plek in het meisjes 16 veld maar eindigde met twee seconden achterstand op de tweede plaats in het meisjes 18 veld. Een mooie prestatie voor deze jonge roeitalenten.

Drie roeisters uit de combinatie, Ilse Paulis, Ghislaine Boschman en Kirsten Lanz, maken deel uit van de huidige junioren kernploeg van de roeibond, de KNRB.

Samen met Iris Rodenburg combineren de vier meiden al langer met elkaar en vormen de topploeg in het districtcentrum Oost.
Na afloop waren de felicitaties van de KNRB en het coachteam van het districtcentrum Oost dan ook welgemeend.

Uitslagen: klik hier