Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen weekeinde heeft Salland roeister Ilse Paulis uit Dalen tijdens de Van Oord Winter Wedstrijden in Delft haar plek in de top van de junioren kernploeg van de Roeibond zeker gesteld. Bij deze wedstrijd over een afstand van 5 kilometer zette zij een uitstekende prestatie neer.  Ilse eindigde als derde van het totale junioren meisjes veld in Nederland. Op de tweede wedstrijddag behaalde Ilse samen met Iris Rodenburg (De Krim) de eerste plek in het M18 dubbeltwee veld.

Na weken niet geroeid te hebben door de winterse omstandigheden konden de Salland junioren 14 dagen geleden voor eerst weer op het eigen water trainen. Precies op tijd want afgelopen weekeinde waren de selectiewedstrijden in Delft. Een hoge eindklassering in deze wedstrijd was nodig om definitief een plaats te krijgen in de juniorenkernploeg van de roeibond KNRB. Zoals verwacht wist Ilse Paulis zich te plaatsen bij de top tien van het veld, maar een derde plek was, in relatie met de beperkte hoeveelheid trainingskilometers, een prachtig resultaat. Iris Rodenburg klasseerde zich als 26ste en Brighid Prenger (Hardenberg) als 33ste.
De dubbeltwee met Ilse en Iris kwam op zondag aan de start en roeide het gehele veld op 50 seconden afstand. Een welverdiende eerste plek was het resultaat. Voorlopig is dit waarschijnlijk het laatste gezamenlijke optreden van deze twee toproeisters van Salland. Ilse zal de komende maanden veelvuldig trainen in Amsterdam bij de Roeibond waarbij haar kansen om geselecteerd te worden voor de Junioren WK 2009 niet onaanzienlijk zijn. Na de toenmalige junioren Laura van de Wardt en Mark Rodenburg (2004-2006) is Ilse de derde Sallandroeier in dit decennium die bij de roeibond traint.