Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Op de roeiwedstrijd ARB/NK in Amsterdam heeft Iris Rodenburg met overmacht haar wedstrijd in de skiff gewonnen en behaalde Ilse Paulis in de dubbel vier een tweede en in de dubbel twee een derde plaats in de race voor het Nederlandse Kampioenschap.

Afgelopen weekeinde werd met stevige wind tegen het Nederlandse Kampioenschap grote nummers (alle boottype met meer dan 2 riemen) tijdens de ARB-wedstrijden in Amsterdam verroeid. Zaterdag startten twee Sallandroeisters in het Meisjes 18 dubbeltweeveld van 22 boten.
Ilse Paulis (Dalen) roeide in een combinatie met Rieneke Gerkema van Hemus (Amersfoort) en Iris Rodenburg voer in een combinatieploeg met Floor Maten van Daventria (Deventer). Ilse plaatste zich eenvoudig in de voorwedstrijden voor de halve finale. De combinatie met Iris trof de zwaarste voorwedstrijd en plaatste zich niet voor de halve finale. Iris reageerd
nuchter: “We wisten allebei dat het zwaar ging worden. En ook de harde tegenwind werkte niet mee bij deze lichte combinatie. Het is wel jammer om naderhand bij de tijden te zien dat je het in elke andere voorwedstrijd wel gered had. Maar ik heb mijn skiffwedstrijd gebruikt omaf te reageren”. In de skiff nam Iris vanaf de eerste haal de leiding in haar wedstrijd en werd met een voorsprong van 5 sec in een tijd van 10:05:14 eerste in haar veld van 15 deelneemsters.

De combinatie met Ilse wist zich op zondag via de halve finale eenvoudig te plaatsten voor de finale. Uiteindelijk werd deze combi 3de om de strijd om het Nederlandse Kampioenschap in een zeer verdienstelijke tijd van 8:19:76. Daarmee heeft de combinatie zich geplaatstvoor de Europese Kampioenschappen voor Junioren. Ilse vertelde: Over de finish hadden we even een slecht gevoel, we wilden meer. Maar toen we aanlegde en de coaches vertelde de tijden en het wedstrijdverloop van de twee ploegen voor ons en de rest achten vertelde, waren we super blij dat we zo goed gevaren hebben”.
Daarnaast kwam Ilse uit in een KNRB combinatieploeg Meisjes 18 dubbelvier samen met Hemus, De Maas (Rotterdam) en De Laak (Den Haag). In dit nummer werd direct finale gevaren voor het Nederlands Kampioenschap. In een spannend gevecht met de WK selectieploeg werd de combinatie met Ilse in een tijd van 7:40:03 tweede. Voor de roeisters van Salland en Hemus bevestigde dit opnieuw hun kwalificatie bij de KNRB voor internationale wedstrijden.

Ook aan de start kwam Thomas van de Wardt. Hij moet dit jaar ervaring opdoen in het seniorenveld. Op beide dagen startte hij in de skiff: lichte beginnelingen (LB1X) en lichte nieuwelingen (LN1X). In beide wedstrijden kwam hij niet door de voorrondes maar deed wel veel ervaring op in het racen in het senioren veld. Thomas licht toe: “Door de examens staan de trainingen op een laag pitje, maar veel races varen om ervaring op te doen was zeer belangrijk”. In de combinatie met Joost van den Broek van Daventria uit Deventer startte hij Nieuwelingen dubbel twee. In dit zware veld en met wind tegen kwamen deze twee lichte roeiers de eerste 500 meter mee maar moeten toen de “zware” heren voor zich dulden.
Ook Brighid Prenger pakt na haar examens de draad van het wedstrijdroeien weer op. De afgelopen weken is weinig getraind en dat ervaarde ze ook tijdens de wedstrijd. Brighid vertelde: “De wil was er, maar de bootconditie kwam toch echt te kort. Mijn conditieprogramma moet weer intensiever worden opgepakt, wil ik weer meer vooraan komen te liggen”.
Door alle mooie resultaten kan Salland wederom terugkijken op een zeer geslaagd wedstrijdweekeinde!