Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 20 en 21 juni werd door Salland aan de nationale wedstrijd de Martini Regatta in Groningen deelgenomen. Iris Rodenburg won in de skiff twee keer het meisjes 18 veld.

Ondanks de stevige zijwind roeide Iris op zaterdag een bijzonder goede race. Meteen na de start lag Iris voor op het veld, waarna zij met lange roeihalen deze voorsprong gestaag uitbouwde. Met bijna 17 seconde voorsprong won Iris in een tijd van 8:45.13. Zondag was de verwachting dat een zelfde raceopbouw zou worden gevaren, echter Iris had meer moeite om in de eerste 1000 m het verschil te maken. Precies op de 1500 m lag ze gelijk met nummer 2 van het veld maar wist harder de laatste 500 m door te trekken. Uiteindelijk won Iris in een tijd van 8.44.03 met ruim 4 seconde voorsprong op nummer 2. Iris vertelde:”Het is ongelofelijk zwaar om je van achter uit het veld naar

voeren te roeien. Maar op 1500 meter lag ik gelijk aan nummer 2 en had ik nog de kracht in de benen om eroverheen te gaan. Ik ben heel blij met deze overwinning.”

Ook de andere wedstrijdjunioren van Salland kwamen aan de start op deze meest noordelijke 2 kilometer baan in Harkstede. Het meest succesvol was Thomas van de Wardt. Hij voer zondag een schitterende race in het lichte senioren veld, de klasse met een maximaal gewicht van 72,5. In de voorwedstrijden bereikte hij een klassering om te mogen starten in de b-finale. In deze wedstrijd behaalde hij een 2de plaats in een tijd van 7:37.12. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record met 11 seconden!