Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Ilse is geselecteerd voor het eerste kernteam junioren. Dit is de groep die traint voor het Junioren WK dat van 4 tot 8 augustus 2010 gehouden wordt in Racice. Samen met Annick Tasselaar, Anne Fischer en Rieneke Gerkema wordt Ilse vanaf 28 november elke zaterdag op de Bosbaan in Amsterdam begeleid door de bondscoaches. De buit is nog niet binnen, de roeisters moeten tot het WK nog aan vele selectiecriteria voldoen. Deze staan beschreven in het Jaarprogramma Junioren van de KNRB.

In het weekend van 22/23 mei vindt nog een andere belangrijke selectie plaats: 12 jeugdroeisters zullen tijdens een wedstrijd van 1000 meter strijden om uitgezonden te worden naar de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (14-26 augustus). Op basis van de uitslagen tijdens het WK junioren 2009 heeft Nederland zich gekwalificeerd voor het nummer meisjes skiff. Nederland zal alleen gebruik maken van de al gekwalificeerde plek als de gevaren tijd van de winnaar op 22/23 mei dusdanig is dat een finaleplaats op de Olympische Spelen mogelijk is.

Om zich maximaal te kunnen voorbereiden, traint Ilse inmiddels in een nieuwe skiff. Deze skiff is geleased en wordt gesponsord door Salland, Biomet en de ouders van Ilse. Potentiële sponsoren worden van harte uitgenodigd om zich te melden!

Persbericht