28e INTERNATIONALE VECHTRACE OP ZATERDAG 5 OKTOBER 2019

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Uitslag definitief, films en uitslag en Vechtrace op RTV Oost

Met 64 boten, 131 deelnemers en mooi weer was ook deze Internationale Vechtrace weer zeer geslaagd.
 
Voor de definitieve uitslag: Klik hier.
 
De foto's (ook van de voorbereiding) : Klik hier
 
En de film van de wedstrijd: Klik hier
 
En dan ook nog aandacht voor de Vechtrace op RTV Oost (zie vanaf 08:15m), bij Hardenberg Nu , in de Stentor (incl filmpje) en in Dagblad van het Noorden.
 
Tot volgend jaar op 3 oktober 2020 !

Breng je stem uit voor Salland bij Rabo Clubsupport

Breng je stem uit voor Salland bij Rabo Clubsupport.

Ook dit jaar doet Salland mee aan de Rabo Club Support actie van de Rabobank. Wij vragen om een bijdrage voor een mobiel vlot. Dit vlot wordt gebruikt voor de Vechtrace, maar ook voor onderlinge wedstrijden en het kan mee naar speciale evenementen zoals Watersportmiddag in Coevorden.

Hoe meer leden van de Rabobank een stem op ons uitbrengen, hoe meer geld wij van de Rabobank krijgen. Dus breng zelf je stem uit (maximaal 2 per Rabobank lid, per vereniging) en vraag via facebook of app aan je familie en vrienden om dit ook te doen.  Lon heeft een leuke promotiefilm gemaakt, die je op de website kan zien en wellicht op je facebook pagina kan zetten. Stemmen kan van 27 september tot 11 oktober 2019 via Rabobank.nl/clubsupport.

 

Vrienden van de Vechtrace 2019

Door Marjolein Rekers, de dochter van een van de grondleggers van de Vechtrace, is de originele Vechtrace medaille ontworpen. Aan de voorkant staat een afbeelding van  tweevoudig wereld kampioen Frans Göbel, de keizer van de Amstel.  Deze medaille is in een gelimiteerd oplage uitgebracht.  Op dit moment is er nog  een beperkt aantal beschikbaar.  
In 2017 heeft de Vechtrace Commissie besloten om deze unieke medaille alleen nog  uit te reiken aan mensen, die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden tijdens de organisatie van de Vechtrace en aan roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace.

In 2019 zijn dit:

Jan van Laarhoven van Roeivereniging Tubantia en Frans van der Steen van Aengwirden. Zij roeien respectievelijk sinds 2006 en 2009 met de Vechtrace mee. En dit jaar voor de 11de keer.

Gudrun Kremeier van Willem III. Zij doet mee sinds 2005 en roeit dit jaar voor de 9de  keer mee.

Bart Breunesse. In 2015 werd Bart  gevraagd om in de Vechtracecommissie zitting te nemen en de tijdwaarneming op zich te nemen. Dit heeft hij met veel enthousiasme en expertise gedaan. Dankzij hem werkt de Vechtrace nu met Time Team.  Het is nu mogelijk om bij start en finish meteen de correcte tijden in te voeren. Uitslagen zijn snel bekend. Maar soms zijn er storingen en dan wordt het door Bart met zijn team gewoon met de hand gedaan. Bart dank voor je geweldig inzet.

Agenda

04 sept 2020;
12:00AM
Opening inschrijving
29 sept 2020;
07:00PM -
Sluiting inschrijving
30 sept 2020;
11:00PM -
Loting bekend
03 okt 2020;
08:00AM -
Vechtrace 2020
03 okt 2020;
05:00PM -
Medailleuitreiking
03 okt 2020;
05:15PM -
Diner na afloop

Partners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

vechtrace@gmail.com

Routebeschrijving

Ga naar boven