28e INTERNATIONALE VECHTRACE OP ZATERDAG 5 OKTOBER 2019

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Vrienden van de Vechtrace

Door Marjolein Rekers, de dochter van een van de grondleggers van de Vechtrace, is de originele Vechtrace medaille ontworpen. Aan de voorkant staat een afbeelding van  tweevoudig wereld kampioen Frans Göbel, de keizer van de Amstel.  Deze medaille is in een gelimiteerd oplage uitgebracht.  Op dit moment is er nog  een beperkt aantal beschikbaar.  
In 2017 heeft de Vechtrace Commissie besloten om deze unieke medaille alleen nog  uit te reiken aan

mensen, die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden tijdens de organisatie van de Vechtrace en aan roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace.

In 2019 zijn dit:
Jan van Laarhoven van Roeivereniging Tubantia  en Frans van der Steen van Aengwirden. Zij roeien respectievelijk sinds 2006 en 2009 met de Vechtrace mee. En dit jaar voor de 11de keer.

Gudrun Kremeier van Willem III. Zij doet mee sinds 2005 en roeit dit jaar voor de 9de  keer mee

Bart Breunesse. In 2015 werd Bart  gevraagd om in de Vechtracecommissie zitting te nemen en de tijdwaarneming op zich te nemen. Dit heeft hij met veel enthousiasme en expertise gedaan. Dankzij hem werkt de Vechtrace nu met Time Team.  Het is nu mogelijk om bij start en finish meteen de correcte tijden in te voeren. Uitslagen zijn snel bekend. Maar soms zijn er storingen en dan wordt het door Bart met zijn team gewoon met de hand gedaan. Bart dank voor je geweldig inzet.

In 2018 zijn dit:

Geertje Klok van Thyro. Zij heeft vanaf 2003 tot heden 10 keer deelgenomen aan de Vechtrace

Bram Bollaert van de  Zwolsche  Roei en Zeil Vereniging. Hij heeft vanaf 1994 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace

René Maarleveld van RV Amycus. Hij heeft vanaf 1996 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace

Jan Bas van Noord van RV Aengwirden. Hij heeft vanaf 2003 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace

Piet Toering. Al vele jaren een enthousiast mede organisator van de Vechtrace. Als penningmeester onderhoud hij de contacten met grote sponsoren zoals Eureregio en hij zorgt ervoor dat de bonnenbalie goed loopt. Op de dag voor de Vechtrace is hij bezig om rietpollen uit het water te halen en uitstekende takken te verwijderen. Dankzij Piet een veilige Vechtrace.

 

In 2017 zijn dit:

Koos Bauman: hoofd kamprechter. Vrijwel vanaf het begin was hij er bij en nu nog steeds.

Jaap Dorsman  van de Zwolsche  Roei- en Zeil Vereniging. Hij heeft vanaf de tweede Vechtracer in 1993 tot heden 18 maal deelgenomen aan de Vechtrace.

Esther Bernadette Dijk van de Zwolsche Roei- en  Zeil  Vereniging. Zij heeft van 2001 tot heden 11 keer deelgenomen.

Bradford Grammar School - Simon Darnborough heeft vanaf de eerste Vechtrace in 1992 tot 2016 10 keer deelgenomen.  Samen met David Leake heeft hij er vanaf 1996 er voor een jaarlijkse deelname van leerlingen van de Bradford Grammar School aan de Vechtrace. In totaal hebben 92 leerlingen (10 meisjes en 82 jongens) aan de Vechtrace deelgenomen. 

Bootsclub Nordhorn: Tot 2001 liep het traject van de Vechtrace van Ane (Gramsbergen) naar het centrum van Hardenberg. In 2001 werd het traject  verlegd naar Laar – Gramsbergen en werd de grens overschreden. Sindsdien is de Internationale Vechtrace een gezamenlijk initiatief van Roeivereniging Salland en Bootsclub Nordhorn. Claus Lipkowski heeft in al die jaren een belangrijke bijdrage geleverd om deze samenwerking een succes te maken.

Elly Tysma : jarenlang gastvrouw van Salland voor alle deelnemers en nu nog steeds gastvrouw voor de Bradford Grammar School. En zij is alom bekend om de Taart van Elly die aan het einde van de Vechtrace wordt uitgereikt.

Jan Vunderink: Al jaren mede organisator van de Vechtrace. Altijd op de achtergrond aanwezig voor de opbouw en afbouw bij Salland en op de Vecht, maar ook voor de lokale contacten, de havenmeester de sponsoren en ga zo maar door. Zonder Jan, geen Vechtrace.

Folke Meijer: Jarenlang lid van de Vechtracecommissie in de rol van Wedstrijdleider met daarnaast diverse andere taken

Wieger Dam: Jarenlang lid van de Vechtracecommissie in de rol van Secretaris met daarnaast diverse andere taken, waaronder beheer van de website.

 

In april 2018 is een document Procedure en Criteria Vrienden van de Vechtrace opgesteld. Dat is hier in te zien.

 

Agenda

04 sept 2020;
12:00AM
Opening inschrijving
29 sept 2020;
07:00PM -
Sluiting inschrijving
30 sept 2020;
11:00PM -
Loting bekend
03 okt 2020;
08:00AM -
Vechtrace 2020
03 okt 2020;
05:00PM -
Medailleuitreiking
03 okt 2020;
05:15PM -
Diner na afloop

Partners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

vechtrace@gmail.com

Routebeschrijving

Ga naar boven