INTERNATIONALE VECHTRACE  VINDT VOORLOPIG NIET MEER PLAATS

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Uitslag 2017, foto's en films

Op 30 september 2017 heeft de 26ste  Internationale Vechtrace plaats gevonden.  95 boten hadden zich ingeschreven en ruim 120 roeiers gingen in de stromende regen over de finish. De snelste tijd (18:24)  werd neergezet door Jos Luttjeboer en Martijn Dresscher in de dubbel-twee  van de Hunze (Groningen). Het is de vraag of zij volgend jaar weer de snelste tijd gaan neerzetten want de vijftienjarige Idwêr Doldersum (RV Salland) en Niels Elshove (Thyro) roeiden in hun dubbeltwee de afstand van 5 kilometer in 20:06. 
Ondanks het slechte weer was het een geweldige wedstrijd. De nieuwe meander bij de grens in Duitsland vormde een uitdaging. Roeiers waren het er over eens dat deze extra bocht niet eenvoudig is door het ontbreken van oriëntatiepunten – essentieel voor de roeiers omdat zij voortdurend om moeten kijken om hun koers te bepalen.
 
Voor de definitieve uitslag van de Internationale Vechtrace : Klik hier.
Voor de foto's : Klik hier
 
 
En op deze film is het afleggen van het wedstrijdparcours te zien vanuit het perspectief van een wedstrijdroeier. Een GoPro werd hiertoe bevestigd op het hoofd van boegroeier Niels (Thyro). Op slag zien we Sallander Idwêr.
 
 
Tot volgend jaar op 6 oktober 2018 !

Exacte tijden van de Vechtrace beschikbaar bij Time Team

Bij de vergelijking van de finishvideotijden en de pulstijden van Time Team kwamen enkele kleine verschillen naar voren. Dit heeft geleid tot aanpassingen in de definitieve tijden van een aantal deelnemers. De juist tijden zijn nu verwerkt in de Uitslagen

Deze veranderingen hebben geen invloed op de nummers 1 van de volwaardige velden. Bij een veld (VA-VD 2X/H2X) is nummer 2 doorgeschoven naar de vierde plaats. Hierdoor zijn de nummers 3 en 4 een plaats opgeschoven. 

Vrienden van de Vechtrace 2017

Door Marjolein Rekers, de dochter van een van de grondleggers van de Vechtrace, is de originele Vechtrace medaille ontworpen. Aan de voorkant staat een afbeelding van  tweevoudig wereld kampioen Frans Göbel, de keizer van de Amstel.  Deze medaille is in een gelimiteerd oplage uitgebracht.  Op dit moment is er nog  een beperkt aantal beschikbaar.  
In 2017 heeft de Vechtrace Commissie besloten om deze unieke medaille alleen nog  uit te reiken aan

Op 30 september vindt ook de Vechtdalloop van Emlichheim naar Gramsbergen plaats.

In verband hiermee is de route van Gramsbergen naar Laar aan de noordzijde van de Vecht voor auto's gesloten.

Via onderstaande route is Laar, en daarna het startgebied, te bereiken. Deze route zal ook via pijlen worden aangegeven :

Wedstrijdparcours licht gewijzigd door verlegging Vecht

De Vecht is vlak bij de grens aan de Nederlandse zijde dit jaar verrijkt met een extra bocht. Dit om meer waterberging mogelijk te maken bij periodes met overvloedige neerslag. Start en finish van de Vechtrace zijn gelijk gebleven. 

Op de kaart van het parcours is het oude traject aangeduid met een gele lijn. Zolang Google de trajectverlegging van de Vecht nog niet heeft verwerkt, lijkt de Vechtrace nu een stukje over land te gaan ;-)

Bekijk ook de film met dansende kranen !

TrueSport bij de Vechtrace

Bent u al voorbereid op het roeien in de winter? TrueSport is aanwezig bij de Vechtrace met een grote collectie roeikleding waarbij ook gedacht is aan de veiligheid (reflecterende kleding) en lage temperaturen.

Euregio maakt de Internationale Vechtrace mogelijk

De Internationale Vechtrace wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Agenda

Geen evenementen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

vechtrace@gmail.com

Routebeschrijving

Ga naar boven