INTERNATIONALE VECHTRACE  VINDT VOORLOPIG NIET MEER PLAATS

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

De Vechtrace in 2016

25ste editie van de Vechtrace

Op 1 oktober vond de 25ste editie plaats van de Vechtrace, en het werd een heel bijzondere editie. Ons voormalig jeugdlid en tegenwoordig erelid van de vereniging Ilse Paulis maakte met haar Olympische medaille om haar nek een geweldige indruk. We zijn daar in Gramsbergen allemaal erg trots op. 

Het begon al ’s morgens in het gemeentehuis in Hardenberg, waar Ilse en ook Niels van Steenis en Nico Rienks namens de gouden Holland Acht van de Olympische Spelen in Atlanta (1996) door de burgemeester werden welkom geheten. Na een gezellig ontbijt werd er door roeiers een tegel onthuld op de Walk of Fame, gelegen langs de boorden van de Vecht in deze Vechtstad. Na deze plechtigheid werd er koers gezet naar Gramsbergen waar de gasten samen met de burgemeester van de Duitse buurgemeente Emlichheim, het ochtendblok vanaf de Vechtzomp konden gadeslaan samen met een aantal genodigden waaronder ook het KNRB bestuurslid IJsbrand Haagsma.

Het weer was, zoals ons dat al vele jaren gegund is, ook dit jaar weer heerlijk en de opgeroeide roeiers konden

Fotocollage 25 jaar Vechtrace

Agenda

Geen evenementen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

vechtrace@gmail.com

Routebeschrijving

Ga naar boven