INTERNATIONALE VECHTRACE  FINDET VORLÄUFIG NICHT MEHR STATT

Ruderverein Salland und Bootsclub Nordhorn organisieren auch dieses Jahr die Internationale Vechtrace: ein Zeitrennen über 5 Km für Einer, (Mix-)Doppelzweier, (Gig)Doppelvierer mit Steuermann und Vierer mit Steuermann. International in Bezug auf denTeilnehmer und die Regattastrecke: Start ist in Deutschland und Ziel in den Niederländen. Die Regattastrecke führt über dem schönen Fluss Vechte. Die Regatta ist bekannt für seine freundliche Atmosphäre und gute Verpflegung im gemütlichem Bootshaus vom Ruderverein Salland.

Im Rückblick: Vechtrace 2012 (NL)

Het uitdenken van een goede wedstrijdstrategie bij de laatste Vechtrace, 6 oktober 2012, begon al vroeg bij het oproeien voor de eerste heat. Het regende behoorlijk, maar wel met een verwachting op droog weer.
Als je als eerste oproeit moet je het langste wachten tot de start kan plaatsvinden. Dat is bij regen niet goed voor spieren en gemoed. Dan is het recept vlak voor de sluitingstijd voor het oproeien te vertrekken, en dat gebeurde dan ook. De beloning was er: de start kon toch vrijwel op tijd plaatsvinden, en op dat moment werd het ook droog. Behalve hard te roeien is het bij de Vechtrace noodzakelijk de eigenwijze kronkels van de rivier te volgen, om niet in een zacht rietbed te belanden. Dit jaar kende de Vechtrace daarbij nog een dubbele malus/bonus in de vorm van extra sportieve uitdagingen. Ten eerste stroomde de rivier harder dan anders en ten tweede kwamen diep uit Duitsland de nodige rietplaggen voorbij. Sportieve uitdagingen, want iedereen had er last van, of kon juist profiteren van de buitenbochten waar het 't hardst stroomt tijdens de race loopt de stroom mee. Maar er dient wel om die rietplaggen heen geroeid te worden voor een redelijke eindtijd.
De race werd naar de dag vorderde steeds feestelijker, passend bij het 25-jarig jubileum van de Roeivereniging Salland uit Gramsbergen, die deze race samen met de Duitse Bootsclub Nordhorn organiseert. Tijdens de middag-heat scheen de zon uitbundig en was de rivier op zijn mooist.
Anders dan vorige jaren was het wedstrijdparcours nu volledig op de rivier, waarbij halverwege de grens Duitsland/Nederland gepasseerd wordt. Het riviertraject lokte veel roeiers naar deze oostelijke grensstreek. Onder hen de gehandicapte roeisters Nanette van Asselt-van Ewijk en Esther van de Loos. Zij roeien op paralympisch niveau, en laten zien dat er een goede combinatie mogelijk is in een vier met valide roeiers.
U kunt nog een beetje mee- en nagenieten en als u meegeroeid heeft uzelf wellicht terugzien: kijk op YouTube naar de film. Toegevoegd 27 oktober: laatste deel van blok 2.

 

Vechtrace 2012 - ganz auf der Vechte !

Die Regattastrecke unterscheidet sich in 2012 von vorigen Jahren gewohnt sind. 21 Jahre her begann der ersten Vechtrace am Ane und war das Ziel in Hardenberg, ganz auf dem niederländischen Vecht. Die letzten 10 Jahre wird der Regatta in Laar (Deutschland) gestartet und war das Ziel in Gramsbergen, in der Nähe Ruderclub Salland. Das bedeutete eine Rennpause in das Schloss öffnet die Haandrik mit einem Endspurt auf den Kanal. Von 2012 af wird der Regatta wieder vollständig auf der Vecht gefahren, wie in den ersten Jahren gewählt, aber ein anderer Teil der Vecht. Gestartet wird fast zwei Kilometer außerhalb Laar und das Ziel ist kurz vor dem Schnittpunkt der Vecht mit das Kanals. Das heißt, fünf Kilometer Rudern ohne Unterbrechung, mit halbzeits der Regatta die Passage der Grenze Deutschland-Niederlande. 


Agenda

Keine Termine

Kontakte und Fahrrichtung

Postanschrift en Boothaus:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: +31-524-561115

vechtrace@gmail.com

Fahrrichtungen

Zum Seitenanfang