INTERNATIONALE VECHTRACE  FINDET VORLÄUFIG NICHT MEHR STATT

Ruderverein Salland und Bootsclub Nordhorn organisieren auch dieses Jahr die Internationale Vechtrace: ein Zeitrennen über 5 Km für Einer, (Mix-)Doppelzweier, (Gig)Doppelvierer mit Steuermann und Vierer mit Steuermann. International in Bezug auf denTeilnehmer und die Regattastrecke: Start ist in Deutschland und Ziel in den Niederländen. Die Regattastrecke führt über dem schönen Fluss Vechte. Die Regatta ist bekannt für seine freundliche Atmosphäre und gute Verpflegung im gemütlichem Bootshaus vom Ruderverein Salland.

Im Ruckblick Vechtrace 2013 + Video (NL)

De ons wel zeer gunstig gezinde weergoden bij de 22ste Internationale Vechtrace dwongen de roeiers tot een inspanning over de volle 5 kilometer van deze race. De vrijwel afwezige stroom gaf hun niets cadeau op het stroomafwaarts gelegen parcours. Sjoerd Brouwer van ARC was vorig jaar de allersnelste, nu winnaar skiff veteranen D, maar roeide 1 km/uur langzamer. Dat lijkt minder dan het stroomsnelheidsverschil met vorig jaar op deze onvoorspelbare regenrivier. Hij roeide dus harder!

90 Boten wisten al dan niet met een voor hun gelukkige eindtijd de finishvlag te halen. Teleurstelling en triomf liggen ook bij de roeisport dicht bij elkaar. 

Beste overall tijd van deze Vechtrace heeft het duo Marloes Oldenburg en Rogier Blink (Mix 2x, Gyas) met een tijd van 18.53 gevaren. Rogier Blink is al jaren Bondsroeier en heeft recent nog een bronzen medaille in de twee zonder op het WK in Zuid-Korea gewonnen. Jozef Klaassen (HSA 1x, Nereus) was de snelste skiffeur bij de mannen. Marjolein Rekers (DVC 1x, Hertog), dochter van de grondlegger van de Vechtrace Cas Rekers, was de snelste vrouw. Ook mooi is dat zowel de jongste deelneemster (13 jaar, Femke Paulis, M16 1x, Salland) als de oudste deelnemer (68 jaar, oud olympiër Jan van Laarhoven, HVG 1x, Tubantia) beiden zo'n fraaie Vechtracemedaille behaalden.

We overschrijden de grens met Duitsland tijdens de race, daarnaast is ook het deelnemersveld internationaal. Zo hebben onze vaste gasten uit Engeland, de Bradford Grammar School, weer enthousiast meegevaren, evenals diverse gasten uit Duitsland.

Met de Vechtrace beogen we een interessante race te bieden over een indrukwekkend traject, met een goede organisatie in een gastvrije omgeving. We denken dat het weer gelukt is gezien de prestaties, de gezellige drukte ook nog op het eind van de middag, de fanfare, de taarten, de sfeer, de medailles, de film direct na het roeien, en dat alles omlijst door overigens wel traditioneel prachtig weer.

 

Bilder Vechtrace 2013

Agenda

Keine Termine

Kontakte und Fahrrichtung

Postanschrift en Boothaus:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: +31-524-561115

vechtrace@gmail.com

Fahrrichtungen

Zum Seitenanfang