FOR THE TIME BEING THE INTERNATIONAL VECHTRACE  WILL NOT TAKE PLACE

The International Vechtrace is a 5-kilometer head race for single sculls, (mixed)doubles and coxed (coastal)fours (sweep and quad). International because of the participants and the race-course: the start is in Germany, the finish in the Netherlands. The meandering river Vecht gives the race an extraordinary character. The race is also renowned for its pleasant atmosphere, good catering and atmospheric accommodation at the Salland rowing club. The regatta is co-organised by Bootsclub Nordhorn from Germany.

De Vechtrace in 2016 (NL)

25ste editie van de Vechtrace

Op 1 oktober vond de 25ste editie plaats van de Vechtrace, en het werd een heel bijzondere editie. Ons voormalig jeugdlid en tegenwoordig erelid van de vereniging Ilse Paulis maakte met haar Olympische medaille om haar nek een geweldige indruk. We zijn daar in Gramsbergen allemaal erg trots op. 

Het begon al ’s morgens in het gemeentehuis in Hardenberg, waar Ilse en ook Niels van Steenis en Nico Rienks namens de gouden Holland Acht van de Olympische Spelen in Atlanta (1996) door de burgemeester werden welkom geheten. Na een gezellig ontbijt werd er door roeiers een tegel onthuld op de Walk of Fame, gelegen langs de boorden van de Vecht in deze Vechtstad. Na deze plechtigheid werd er koers gezet naar Gramsbergen waar de gasten samen met de burgemeester van de Duitse buurgemeente Emlichheim, het ochtendblok vanaf de Vechtzomp konden gadeslaan samen met een aantal genodigden waaronder ook het KNRB bestuurslid IJsbrand Haagsma.

Het weer was, zoals ons dat al vele jaren gegund is, ook dit jaar weer heerlijk en de opgeroeide roeiers konden

Agenda

No events

Contact and Travel directions

Mail address and Boathouse:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

vechtrace@gmail.com

Travel directions

Go to top