Ruimere mogelijkheden voor meerpersoonsboten

Goed nieuws voor buitensporten

Buitensporten: voor jeugdleden van een vereniging en voor alle leden ouder dan 17 jaar zijn door het NOC NSF nieuwe Corona maatregelen per 23 november 2020 aangepast..

Dit heeft ook consequenties voor RV Salland. 

Overeenkomstig de aanbevelingen van de KNRB, mag er door personen boven de 17 jaar vanaf 1 december ook gevaren worden in ongestuurde 2, 3 en 4 persoonsboten. En in de gestuurde boten mag er gevaren worden als de roeiplek tussen de stuur en de voorste roeier vrij gehouden wordt (tenzij de slag en de stuur uit één huishouden komen). Het maximaal aantal personen per boot is 4 personen. E.e.a. is met de gemeente overlegd. Samengevat:

De boten en haar bemanning

Jongeren tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen.

Voorwaarden roeien in eenpersoonsboten

  • Roeien in een Skiff is toegestaan mits de watertemperatuur hoger is dan 5 graden.
  • Roeien in een Skiff is toegestaan bij een watertemperatuur van minder dan 5 graden als de roeier in het bezit is van een geldige winter roeiverklaring.
  • Roeien in een C1 is toegestaan.

Voorwaarden roeien in meermansboten met maximaal 4 personen

  • Roeien in een ongestuurde twee (2- en 2x) : is toegestaan.
  • Roeien in een ongestuurde vier (4- en 4x) : is toegestaan.
  • Roeien in een C2x+ : slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C3x+ : slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C4x+ : slagplek onbezet (maximaal 4 personen).
  • Bij roeien in een boordtwee (2-) dient men bij een watertemperatuur van minder dan 5 graden in het bezit te zijn van een winter roeiverklaring.
  • Maak van tevoren een bootindeling.

De kantine en de kleedkamers blijven dicht en alle andere Corona maatregelen blijven ook van toepassing.

Vluchttrappen langs het kanaal

De ook in ROEIEN.NL aangekondigde vluchttrappen zijn inmiddels geplaatst.

 

Zie de foto's en het artikel hieronder.

 

UIT ROEIEN.NL :

Recent is het provinciaal kanaal bij roeivereniging Salland uitgebaggerd en zijn de damwanden door die uitbaggering langs de oever een probleem geworden. Deze ontwikkeling zorgt voor onveilige situatie op het water voor de roeiers. We spraken Jan Vunderink van Roeivereniging Salland over de kwestie.

Jan Vunderink (RV Salland) vertelt ons: “Voordat het kanaal was uitgebaggerd, kon een roeier wanneer hij te water kwam eenvoudig weer in zijn boot of op de kant klimmen. Doordat het kanaal is uitgebaggerd, is dit niet meer mogelijk om zelfstandig op de kant te komen. Dit leidt tot

Vlot is weer terug uit de meander

Het vlot is weer terug uit de dode arm van de Vecht.

Zes maanden hebben wij er gebruik van kunnen maken om veilig en Coronaproef te kunnen wisselen van stuur.

Omdat het vlot 's winters niet in de meander mag liggen en de sluis maandag 23 november dicht gaat, hebben Bert en Jan zaterdagochtend 21 november het vlot opgehaald  met medewerking van de muskusrattenvangboot van Waterschap Vechtstromen (in de meander ) en Rick Kelder (Mommeriete ) met motorboot (op Vecht en Kanaal ) en loonbedrijf Kelder met kraan voor de opslag op ons terrein!

Een hele klus bij windkracht 4.

Meer foto's

Nieuwe kappen aan de rand van het dak van kantinegebouw

Op zaterdag 21 november zijn de laatste kappen geplaatst. Hiermee voorkomen we extra onderhoud aan de planken die aan de rand van het dak zitten en nu door een metalen kap afgeschermd worden.

Het kantinegebouw is nu winterklaar, met dank aan Jan V en Bert B.

Meer foto's

Verven riemen

Het was weer nodig! Door coördinatie van Bert en Jan zijn de bladen van circa 140 riemen geverfd. Met dank aan hulp van vele leden. Deze week zijn de laatste riemen geverfd. Ploegen van de Zwitserland (boordriemen), de acht (boordriemen) en velen hebben geholpen met de scullriemen. Ze kunnen er weer enige jaren tegen!

Een oproep aan roeiers en coaches: let op dat de bladen niet over het vlot schuren bij het vertrek en aanmeren; dit voorkomt extra onderhoud.

Meer foto's

Opbrengst Rabo ClubSupport

Voor 'Rabo ClubSupport' konden leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek in oktober hun stem uitbrengen op deelnemers die zij een warm hart toedragen. De opbrengst van deze actie is inmiddels bekend. Voor Salland is een bedrag van 224,32 euro binnengekomen ten behoeve van de aanschaf van '70+ riemen'. Heel veel dank aan iedereen die op Salland gestemd heeft! Foto

Pagina 1 van 68
Ga naar boven