Aanscherping regels bootgebruik en coaching

Afgelopen zaterdag is er uitgebreid gevaren in de C4 boten met twee roeiers en een stuur. Het was heel rustig weer. Dit was een goede ervaring om de regels voor bootgebruik en instructie aan te scherpen. Hierbij is ook advies ontvangen van een aantal coaches.

Bij het roeien ligt de C4 circa 10 cm hoger. Hierdoor is hij instabieler en dit merk je goed als iemand enigszins diept of andere minder goede slagen maakt. Als er eenmaal vaart in de boot zit was er met rustig weer goed te roeien. Maar als er meer wind is zal het een stuk zwaarder zijn. Het rondmaken ging goed, maar vereist wel vaardigheid van de roeiers en stuur. Bij meer wind en sterke stroming zou dit nog wel een hele klus kunnen worden.

Conclusie voor het gebruik van de C4 boten (met twee roeiers en een stuur):

  • Geen onervaren sturen; alleen ervaren sturen met diploma
  • Ervaren roeiers kunnen boot prima gebruiken. Ook naar de Vecht. Maar bij voorkeur rond maken in de dode arm (geen stroming).
  • Roeiers met Scull 1 en nog niet veel ervaring kunnen meeroeien met ervaren roeiers als zij voldoende conditie hebben om dit circa 1,5 uur vol te houden.
  • Of zij kunnen tussen de bruggen roeien met een ervaren stuur.
  • Beginnende roeiers kunnen niet veilig op deze wijze in de C4 varen. Dus helaas kunnen zij voorlopig niet roeien. Er is dus ook geen instructie.

Tweepersoonsboten met personen uit een huishouden mogen het water op.

Skiffs mogen het water op. Jeugd mag roeien in de boten waarvoor zij bevoegd zijn. Maar bij een watertemperatuur van minder dan 5

Corona-maatregelen aangescherpt 14 oktober 2020

En opnieuw zijn de protocollen aangepast aan de nieuwe richtlijnen van het kabinet. Veel is verboden maar gelukkig kunnen er nog boten het water op.

Regels voor het roeien onder het COVID- 19 protocol per 14 oktober 2020 (vanaf 22.00)

Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Houd op de vereniging en in de boten altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

Leden tot en met 17 jaar hoeven geen afstand te houden en kunnen alle boten gebruiken, waartoe zij bevoegd zijn.
Personen uit een huishouden mogen samen roeien.

Overige leden houden altijd 1,5 meter afstand ook in de boot en de groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Er mogen meerdere groepjes op afstand naast elkaar sporten zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

Dit betekent skiffen of roeien met open plekken tussen roeiers en/of stuur in een wherry, C2+,C3+ en C4+.

Zie verder het protocol en de richtlijnen.

Afgelasten SOC

Het is erg spijtig maar Covid-19 is weer aan de winnende hand. Gezien de beperkende maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd heeft de organisatie van de onderlinge wedstrijden besloten de SOC van zaterdag 3 oktober en 14 november 2020 af te gelasten. Het extra feestelijke nummer van a.s. zaterdag vervalt hiermee helaas ook. 
Op het moment dat er weer meer mogelijkheden zijn voor gezelligheid en feestelijkheden zullen we ons opnieuw beraden en komen we

Nieuw lid Rudy

Nadat onze achterbuurman Rudy een aantal keren mee heeft geroeid met de Zwitserland/Wellebeek-groep van George, Gerard, Folke, Kees, Wieger en stuur Elly, heeft Rudy besloten lid te worden van RV Salland.

Rudy heeft in het verleden bij De IJssel, Argo en Vada ruime roei- en stuurervaring opgedaan in zowel scull- als boordboten. Zo komt hij op de Eeuwige Blikkenlijst van Argo voor als stuurman. Binnen de Zwitserland/Wellebeek-groep zal Rudy zijn roeitechniek weer opfrissen.

Nog 2 ervaren boordroeiers erbij en we kunnen ook met deze groep met een acht het water op !

De tweede keer dat Rudy meeroeide in de Wellebeek hebben we zonder problemen Laar bereikt. Zie ook bijgaande foto met Rudy op plek 2.

Welkom Rudy.

Foto's toertocht Gramsbergen - Ommen

Er staan weer nieuwe foto's van de (re)toertocht Gramsbergen-Ommen in het fotoboek.

Uitnodiging zakelijke Algemene Vergadering 26 september

Hierbij nodigen wij alle leden uit voor een algemene vergadering op zaterdag 26 september 2020. Op 26 april j.l. hebben wij het volgende middels een Roeptoeter kenbaar gemaakt:

“De AV die op 8 april gepland stond is vanwege de Coronacrisis geannuleerd. Volgens art. 10 van de statuten moet er voor 1 juli een algemene ledenvergadering worden gehouden waarin de jaarstukken goedgekeurd worden. Door de bijzondere omstandigheden zijn wij hier middels een spoedwet niet aan gehouden. Wij stellen voor om in het najaar een AV te beleggen waarin de jaarstukken de

Pagina 1 van 68

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Introductiecursus

Agenda

14 nov 2020;
10:00AM - 02:00PM
AFGELAST SOC
01 dec 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven