Salland Onderlinge Competitie 9 juli 2022

Voor een aantal deelnemers was het wat vroeger opstaan dan anders op een zaterdag om het tweede deel van de SOC-2022 te kunnen gaan roeien. Het was alweer 9 juli; de vorige SOC ligt nog zo goed in het geheugen, wat vliegt de tijd.

Aangenaam roeiweer, niet te warm en weinig wind. Ideaal om een goede tijd neer te zetten over de 1.400 meter van de wedstrijd. 

Ditmaal hadden zich 11 ploegen aangemeld: 3 C- boten, 2 gladde vieren waarvan 1 ongestuurd, 2 tweetjes en 3 skiffs en de boord 8, die laatste voor de fun. De 8 zou in een aparte heat, wanneer iedereen al terug was, het water op gaan.

Zie de foto's.

De skiffeur van de Ardea was helaas verlaat en omdat alle boten al bijna bij de start waren werd besloten dat deze gelijk met de 8 het water op zou gaan zodat er nog een echte tweede heat kwam.

Het was overigens even zoeken of de 8 wel uit zou kunnen want veel roeiers die elke zaterdag in de 8 roeien deden al mee aan de SOC in een andere boot. Reden waarom de 8 niet meedoet in de scorelijst voor de “Roeier van het jaar trofee”. Dat zou vals spelen zijn want er is elke wedstrijd maar één heat en twee maal roeien betekent twee maal punten.

Jubileumtocht Emlichheim 2 juli 2022

De eerste foto's zijn er !

Klik hier

Vakantiecursus roeien in Gramsbergen 22-24 augustus 2022

Van maandag 22 t/m woensdag 24 augustus a.s. organiseert de roeivereniging Salland voor volwassenen en voor jongeren vanaf 12 jaar een cursus roeien voor wie kennis wil maken met deze sport. In een drietal dagen, en twee keer per dag, kun je onder leiding van instructeurs snel en goed de beginselen van de roeisport onder de knie krijgen.

De doelstelling is om mensen gelegenheid te geven om kennis te maken met deze sport die over het algemeen behoorlijk blessurevrij is te beoefenen. Een sport waarbij roeiers buiten zijn, vaardigheden worden gevraagd en die ook sportief uitdagend is. Bij deze buitensport gebruik je vrijwel je hele lichaam. Bij de roeivereniging Salland in Gramsbergen worden regelmatig roeiers opgeleid van recreatief tot aan wedstrijdniveau, met als meest aansprekend de verschillende titels die Ilse, Bente en Femke Paulis op hun naam hebben staan. De basis hebben zij bij Salland geleerd. Maar de meeste roeiers kiezen voor recreatief roeien op het kanaal en op de Vecht in een mooie omgeving met fraaie natuur. De kosten bedragen € 200,- all-in. Wil je meedoen of wil je meer weten stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor een introductiecursus en een roeiclinic bent u bij ons aan het juiste adres.

Het is tijd voor een feestje: roeitocht en feestelijk buffet

Roei- en fietstocht naar Emlichheim vv en daarna feestelijk buffet voor alle leden op 2 juli 2022

In 2022 bestaat Roeivereniging Salland 35 jaar. Dit willen wij op 2 juli feestelijk vieren. Met een toertocht naar Emlichheim, en na afloop een gezellig samenzijn voor alle leden. Dan kunnen wij genieten van een heerlijk buffet van zelfgemaakte gerechten.

Programma

Om 9 uur verzamelen we voor de toertocht. We vertrekken per boot of per fiets (voor degene die niet het hele eind willen/kunnen roeien) richting Laar, waar we om 10.30 aankomen. Daar drinken we koffie/thee met heerlijke krentenwegge. En wordt er gewisseld van stuur en met de fietsers.  
Daarna door naar Emlichheim voor de lunch. De kantine commissie zorgt voor koffie/thee en frisdranken; het lunch pakketje moet je zelf meenemen.

We vertrekken rond 14.00 uit Emlichheim en na een korte stop om te wisselen in Laar, verwachten we rond 16.00 weer bij Salland te zijn.
Van 16.00 tot ongeveer 18.00 is er een gezellig samenzijn VOOR ALLE LEDEN. Wij zorgen gezamenlijk voor een buffet met heerlijke gerechten.

Inschrijving

Voor de toertocht hebben zich al 22 personen ingeschreven. Maar er kunnen nog meer mensen mee. Ook als je niet het hele stuk (16 km heen en 16 km terug) kunt roeien, kun je toch mee. Want het is heel goed mogelijk om via een prachtige route naar Emlichheim te fietsen. Dus meld je aan (via de lijst op het prikbord of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en geef je voorkeuren aan. Dan houden we er bij de indeling rekening mee.

We gaan ervan uit dat iedereen blijft om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Maar ook leden die niet meegaan met de toertocht, zijn van harte welkom om aan te schuiven. Geef dit ook op de lijst aan!

Het wordt een prachtig buffet van eigen gemaakte gerechten.  Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. In de kantine hangt een lijst waarop je kunt intekenen of je iets wilt meebrengen (de onkosten worden bij inleveren van bonnetjes vergoed). 

Wij kijken uit naar een feestelijke en gezellige dag. Wij hopen op mooi weer en een grote opkomst.

Het vlot ligt er weer

Er mag niet langer in de meander gevaren worden omdat dit een stiltegebied is. Van de provincie en het waterschap kregen wij medewerking om het vlot in het zomerseizoen 2022 in de Vecht te plaatsen. Het vlot ligt nu op de punt bij de ingang van de meander en kan vanaf nu weer gebruikt worden! 

Met dank aan Jan, Sybren en Rick Kelder (zoon Mommeriete) voor het verslepen van het vlot naar de Vecht. En Jan, Bert en Hermann B. voor het weghalen van de steigerpijpen uit de meander en deze te plaatsen bij het vlot op de huidige plek. Een hele operatie, maar in de wetenschap dat onze clubleden er dankbaar gebruik van maken zeker de moeite waard. 

In Memoriam Henk Zweers

Zaterdag 28 mei 2022 vroeg in de ochtend ontvingen wij het verdrietige bericht dat HENK onverwachts rond middernacht is overleden. De avond ervoor was er nog uitgebreid telefonisch contact met hem geweest over het vlot dat hij die zaterdagochtend samen met Jan, Bert en Sybren zou verplaatsen in de Vecht. De lieslaarzen daarvoor had hij al in de kofferbak liggen ….

Vrijwel iedere zaterdag om 8:30 uur stond hij paraat om samen met zijn roeivrienden als team ‘Lucky Luck’ te roeien. Sinds 1998 was Henk lid van onze vereniging. Al snel bij de bouw van de nieuwe kantine bleek hij over technische vaardigheden te beschikken waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Menige vrije uur heeft hij besteed om de elektriciteit aan te leggen en de vele lampen op hangen. Een blijvende herinnering aan hem.

Hij ging graag mee met roeitochten in eigen land en met meerdaagse roeitochten in het buitenland bijv. naar Parijs en Bingen. Bij die reizen werd hij vergezeld door zijn echtgenote Baukje.

Zorgzaam, behulpzaam en bescheiden. Zo hebben wij Henk gekend. Als vereniging zijn wij geraakt door dit verlies.

Wij, van roeivereniging Salland, wensen Baukje en de kinderen heel veel sterkte bij het leren omgaan met dit verlies.

Pagina 1 van 72

Inloggen

Contact en route

Agenda

22 aug 2022;
09:00AM -
Vakantiecursus roeien 2022
23 aug 2022;
09:00AM -
Vakantiecursus roeien 2022
24 aug 2022;
09:00AM -
Vakantiecursus roeien 2022
27 aug 2022;
09:00AM - 12:00AM
Salland Onderlinge Competitie
27 aug 2022;
10:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Coevorden/De Haandrik
28 aug 2022;
08:00AM -
Skifftoertocht Echtelerbrug
10 sept 2022;
12:00AM
Vollemaantocht Laar ♦♦
22 sept 2022;
01:00PM - 06:00PM
Kantine: clinic
23 sept 2022;
08:00AM -
Toertocht Gramsbergen - Ommen
24 sept 2022;
08:00AM -
Toertocht Ommen-Gramsbergen

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven