SOC 2022-4 1 oktober 2022

Verslag en uitslagen volgen. 

Hier al vast de foto's van de medaille-uitreiking

Het was weer een zeer geslaagde toertocht. Dank voor alle gezelligheid en enthousiasme.

Zie hier de foto's en filmpjes.

(nieuwe foto's toegevoegd op 26 sept)

KNRB Juniorencompetitie Noord-Oost 5 november 2022 bij Salland

Mijn naam is Naomi van Ewijk, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Oud Lutten. Ik doe de opleiding sport en bewegen in Zwolle en ik zit in mijn laatste jaar. Voor mijn examenproject moet ik een wedstrijd of evenement organiseren.  

Daarom vind ik het erg leuk dat ik samen en voor Salland een van Juniorencompetitiedagen voor Noord-Oost Nederland kan en mag organiseren. 

De Juniorencompetitie bestaat uit verschillende wedstrijden die tot doel hebben juniorenroeiers op een laagdrempelige wijze aan roeiwedstrijden te laten deelnemen. De competitie is daarmee populair bij jonge roeiers die op weg zijn van beginnend naar het niveau van de nationale wedstrijden.

Salland Hotspot voor Dirty Monkey Race 18 september 2022

Voor de foto's: Klik hier

Introductie Cursus Roeien, start 8 oktober 2022

Start: zaterdagochtend 8 oktober 2022

Tijd  : 10.30- 12.00 uur

Locatie: Passantenhaven Gramsbergen (achter het station Gramsbergen, voor de brug rechtsaf langs het kanaal rijden). Ruim parkeerterrein.

 

RV Salland organiseert 2x per jaar (voorjaar en najaar) een introductie cursus van 4 lessen voor € 25,=.

Iedereen kan leren roeien van jong tot oud. Ook beschikken we over roei ergometers die gratis te gebruiken zijn.

 

Aanmelden?

Stuur dan een berichtje naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Roeien is voor alle leeftijden vanaf ca 12 jaar een mooie sport die je tot in lengte van jaren kunt blijven beoefenen en waarbij je in de buitenlucht al je spieren soepel houdt.

Roeiboten: er zijn diverse soorten roeiboten die zijn ingericht op diverse samenstellingen namelijk op je ‘eentje’ (in een zgn. skiff) of met z’n 2-en, 3-en, 4-en of 8-en. Er is dus ook een diverse variatie aan boten beschikbaar.

Je kunt roeien met 2 riemen (= scullen) of met 1 riem (= boordroeien), in boten die ongestuurd zijn of die gestuurd kunnen worden. Want roeiers zitten altijd met hun rug naar de vaarrichting toe. Zie op de foto.

Roeiwater

Er wordt geroeid op het Almelo – Haandrik kanaal waar je goed kunt trainen op lange rechte stukken met weinig scheepvaart. Ook kunnen we varen langs prachtige vogelrijke natuurgebieden op de Vecht, de grensoverschrijdende rivier Duitsland in richting Laar. Dus voor zowel wedstrijd roeiers (behoeven rechte trajecten) als toerroeiers (voorkeur voor natuurtrajecten) beschikken we over prachtig roeiwater.

Vollemaantocht 10 september 2022

Verslag volgt nog.

Maar hier al zijn de foto's

Pagina 1 van 72
Ga naar boven