Coronabeleid: versoepeling per 28 april 2021

Het bestuur heeft besloten om per 28 april 2021 de regels voor het roeien in coronatijd aan te passen. Wij vinden dit verantwoord omdat de overheid versoepelingen aangekondigd heeft, ongeveer 80% van de leden een eerste prik heeft gehad en de KNRB heeft aangegeven dat roeien op 1,4 meter in de buitenlucht veilig is.

Er mag op 1,4 meter afstand geroeid worden, tussen de slag en de stuur blijft een plek open. En er mogen maximaal 4 personen in een boot zitten. Op het vlot, het buitenterrein en de loods worden mondkapjes gedragen en er wordt de 1,5 meter afstand aangehouden.
Kantine, kleedkamers en ergometerruimte blijven dicht. En uiteraard gelden de gebruikelijke Corona maatregelen.

De Gemeente Hardenberg heeft aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben.

Dit betekent concreet:

  • Jongeren tot en met 26 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen. Bij voorkeur wordt er in vaste ploegen geroeid.

Voorwaarden roeien in eenpersoonsboten.

  • Roeien in een Skiff is toegestaan.
  • Roeien in een C1 is toegestaan.

 

Voorwaarden roeien in meermansboten met maximaal 4 personen.

  • Roeien in twee persoonsboten is toegestaan.
  • Roeien in ongestuurde 4 persoonsboten is toegestaan.
  • Roeien in een C2+: slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C3+: slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C4+: slagplek onbezet (maximaal 4 personen)

Zie ook het aangepaste Corona Protocol en de aangepaste Corona Richtlijnen

 

 

Meer veiligheid langs het kanaal: Bord Roeiers!

Recent zijn er twee Waarschuwingsborden geplaatst met de tekst: Roeiers! Zie de foto. Eén bord bij de Hooge Weg aan het begin van het 2 km trainingstraject. En één bord bij de kruising van de Vecht en het kanaal. Dit met het oog op de recreatievaart vanaf Hardenberg over de Vecht Zuidwaarts het kanaal op. Hiermee is ons laatste verzoek aan de Provinciale Waterstaat en Waterschap ingewilligd. Eerder zijn er door hen onlangs trapjes in het kanaal en gele lampen bij de sluizen aangebracht. Zo kunnen onze roeiers extra veilig het water op!

EK: brons voor Ilse

Waren het tijdens de voorrondes de Britten die verrasten, vandaag ging de Italiaanse ploeg er snel vandoor en behield de leiding. In een bloedstollende eindsprint vochten de Britten en de Nederlanders om de tweede plek. Deze strijd werd nipt gewonnen door de Britten.

Vlot bijna fossiel-vrij weer naar de meander 30 maart 2021

Dinsdag heeft Jan V. het vlot weer naar de plek achter het meander schiereiland gevaren. Jan heeft het vlot voorzien van een buitenboord-steun voor een elektrische buitenboord die Jan kon lenen. Een hele armada van boten hebben hem begeleid. Helaas waren de accu’s niet opgewassen tegen zo’n zware klus. Tergend langzaam ging het vooral stroomopwaarts op de Vecht. Louise en Bert hebben als eerste aangehaakt. Gelukkig volgden Herman en Hendrik al snel. Als beloning hadden de dames voor koek en zopie op het vlot gezorgd. Voldaan kon Jan bij Louise en Bert in de Heemse mee terug.

Klik hier voor meer foto's en een film

Internationale Vechtrace uitgesteld naar 1 oktober 2022

Het bestuur heeft op advies van de Vechtrace Commissie besloten om de 29ste Internationale Vechtrace uit te stellen naar 1 oktober 2022. 

Wel zal getracht worden om, als de Corona maatregelen het toestaan, een kleinschalige regionale wedstrijd te organiseren eind augustus/begin september. Bij een kleinschalige wedstrijd kan snel worden geschakeld, hierdoor kunnen we er een goed georganiseerde en gezellige dag van maken zonder veel voorbereiding vooraf en zonder hoge kosten. De exacte datum bepalen we zodra het weer is toegestaan om een dergelijke kleinschalig evenement te organiseren.

Coronamaatregelen vanaf 16 maart 2021

Zoals bekend worden per 16 maart 2021 de Coronamaatregelen iets versoepeld. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 4 personen als de 1,5 meter gegarandeerd is. Dit betekent dat we weer in de C3 en de C4 (met open roeiplekken) het water op mogen en dat de onderhoudsploegen uit maximaal 4 personen mogen bestaan.  De overige regels blijven gelijk.
Onder dit artikel staat een link naar het aangepaste protocol. De belangrijkste punten zijn:

Bootgebruik
Jongeren tot en met 26 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden dient te worden en dat er niet meer dan 4 personen samen de sport mogen beoefenen. De volgende boten kunnen hiervoor verantwoord ingezet worden:
- Eén-persoonsboten: skiff (18 boten van de vereniging en 5 privé boten) en C1 (2).
- Ongestuurde twee (2- en 2x) en eenpersoonswherry voor personen uit één huishouden.
- C4x+, C3x+, C2x+ en de tweepersoons wherry waarbij roeiplekken vrij gehouden worden.
- Alle overige meerpersoonsboten mogen niet het water op.

Uiteraard mag je alleen roeien in de boten waartoe je bevoegd bent. Schrijf de boot altijd vooraf af in My-Fleet.

Het is nog steeds koud. Skiffs mogen het water op. Bij een watertemperatuur van minder dan 5 graden op eigen risico en alleen voor roeiers van 16 jaar en ouder met minimaal 2 jaar Skiff 2 en na ondertekening van de winterroeiverklaring. Deze verklaring geldt ook voor tweezonder (2-).

Afschrijven
Reserveer je boot vooraf.
Gezien het feit dat er door de Coronamaatregelen maximaal 3 boten tegelijk aan het vlot mogen liggen, vragen wij jullie om, als er al drie boten voor een bepaald tijdstip afgeschreven zijn, de boot een kwartier eerder of een kwartier later af te schrijven. En vermijd drukke momenten zoals zaterdagochtend.

Instructie
Instructie kan, vanaf de kant, worden gegeven aan roeiers in skiffs en C1 en aan personen uit een huishouden die roeien in tweepersoonsboten. Instructeurs houden altijd 1,5 meter afstand.

Clubhuis is gesloten
Het clubhuis is gesloten. Alleen de ergometerruimte is toegankelijk (voor 2 volwassenen of 3 jeugdleden).

Mondkapjesplicht
Er is vanaf 13 jaar een mondkapjes plicht voor het buitenterrein, het clubhuis en de loods.

Onderhoud
Het gebouw, het buitenterrein en de boten worden regelmatig onderhouden. Ook moeten riemen geverfd worden en het clubhuis/loods schoongemaakt worden. Onderhoudsploegen bestaan uit maximaal 4 personen die 1,5 meter afstand bewaren. Meerdere ploegen mogen tegelijk aan het werk zijn, indien ze zich in afzonderlijke ruimten bevinden.

Coronaregels
Houd je aan de Coronaregels.
Gebruik je gezonde verstand, breng jezelf en anderen niet in gevaar en zorg dat alles netjes en verzorgd achtergelaten wordt. Vergeet niet af te sluiten als je de laatste roeier bent.

 
Pagina 1 van 69
Ga naar boven