Wedstrijdroeien (68)

Salland Onderlinge Competitie 9 juli 2022

Voor een aantal deelnemers was het wat vroeger opstaan dan anders op een zaterdag om het tweede deel van de SOC-2022 te kunnen gaan roeien. Het was alweer 9 juli; de vorige SOC ligt nog zo goed in het geheugen, wat vliegt de tijd.

Aangenaam roeiweer, niet te warm en weinig wind. Ideaal om een goede tijd neer te zetten over de 1.400 meter van de wedstrijd. 

Ditmaal hadden zich 11 ploegen aangemeld: 3 C- boten, 2 gladde vieren waarvan 1 ongestuurd, 2 tweetjes en 3 skiffs en de boord 8, die laatste voor de fun. De 8 zou in een aparte heat, wanneer iedereen al terug was, het water op gaan.

Zie de foto's.

De skiffeur van de Ardea was helaas verlaat en omdat alle boten al bijna bij de start waren werd besloten dat deze gelijk met de 8 het water op zou gaan zodat er nog een echte tweede heat kwam.

Het was overigens even zoeken of de 8 wel uit zou kunnen want veel roeiers die elke zaterdag in de 8 roeien deden al mee aan de SOC in een andere boot. Reden waarom de 8 niet meedoet in de scorelijst voor de “Roeier van het jaar trofee”. Dat zou vals spelen zijn want er is elke wedstrijd maar één heat en twee maal roeien betekent twee maal punten.

Ilse in Tokio - brons na onvoorstelbaar spannende finale

'Keijser/Paulis trots op derde plaats: 'Medaille veel meer waard dan brons'

'Ik ben totaal van de wereld' aldus Ilse kort na de spannende finale die brons opleverde voor de Nederlandse lichte damesdubbeltwee. Dat Ilse even niet aanspreekbaar is, is uitzonderlijk maar het was dan ook een uitzonderlijk spannende finale waarbij de commentatoren woorden tekort kwamen zoals 'a brilliant final, an advert for our sport' en 'anybody could have won that race'. Met nog 150 meter te gaan ligt Nederland op kop en komen de andere ploegen in rap tempo op om de koplopers te belagen. De ploegen finishen zó kort na elkaar dat geen van de ploegen

Ilse in Tokio - geplaatst voor halve finale

Update 25/07: bondscoach vrouwenroeien in quarantaine na positieve Covid-19 test
Update 25/07: in verband met het naderende slechte weer zijn wedstrijden verplaatst
Salland-erelid Ilse neemt in Tokio deel aan de Olympsche Spelen. Dit zijn haar tweede Olympische Spelen: in 2016 veroverde ze in Rio de Janeiro goud met roeipartner Maaike Head in de lichte damesdubbeltwee (LW2x). In Tokio vertegenwoordigt ze Nederland in hetzelfde boottype met haar nieuwe roeipartner Marieke Keijser. Vannacht won het duo overtuigend de voorronde en plaatste zich voor de halve finale. Wie de halve finale wil zien, moet ook voor deze wedstrijd de wekker zetten: deze wordt verroeid in de nacht in de nacht van dinsdag op woensdag om 01:30 uur (in plaats van nacht van maandag op dinsdag). update: starttijd is 04:40 uur
Artikel NOS over de voorrondes die vannacht verroeid werden.
Programma Nederlandse teams bij Olympische Spelen

Wereldrecord en goud voor Ilse

De titel van het bericht op NLRoei is alleszeggend: 'lichte dubbel staat er weer'. Bij de wereldbeker in Sabaudia (Italië) wonnen ons erelid Ilse en haar dubbeltweepartner Marieke de finale in de lichte dubbeltwee én scherpten het wereldrecord aan tot 6:43,79.

EK: brons voor Ilse

Waren het tijdens de voorrondes de Britten die verrasten, vandaag ging de Italiaanse ploeg er snel vandoor en behield de leiding. In een bloedstollende eindsprint vochten de Britten en de Nederlanders om de tweede plek. Deze strijd werd nipt gewonnen door de Britten.

Femke heeft met de Nederlandse vrouwendubbelvier in Duisburg zilver behaald bij het EK onder 23. Gastland Duitsland was in de eindsprint net iets te sterk en won met minder dan een bootlengte voorsprong.

Nlroei: vrouwendubbelvier onder 23: EK zilver

Pagina 1 van 12

Inloggen

Contact en route

Agenda

08 okt 2022;
10:00AM - 12:00PM
Start introductiecursus najaar 2022
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Woonwagenkamp - Hoogenweg
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Mommeriete/De Haandrik
05 nov 2022;
09:00AM - 05:00PM
Juniorenroeidag@salland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven