Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Het wedstrijdtraject is vrijwel recht en 1000m lang.

De roeiers zijn op het hele traject op de fiets over het pad naast het kanaal te volgen en aan te moedigen door ouders en coaches. Als u een fiets mee kunt nemen is dat zeker de moeite waard.

De ploegen worden 2 aan 2 gestart en hoeven na de start niet in een baan te blijven, maar mogen hun koers vrij kiezen, zolang zij andere boten daarbij niet hinderen. Een langzamere boot moet een oplopende snellere boot ruimte geven, maar een oplopende boot mag een langzamere boot ook niet in de problemen brengen.

Er is een flink aantal velden uitgeschreven, voor zowel beginnende als gevorderde roeiers. Inschrijving in één van deze niveaus gebeurt op het inzicht van de coach, waarbij een richtsnoer kan zijn dat roeiers die minder dan 2 jaar roeiervaring hebben beginner zijn en roeiers die langer dan 2 jaar roeien als gevorderd worden ingeschreven.

De boottypen voor deze wedstrijd zijn:
Voor beginners:      1x, 2x en C4x+
Voor gevorderden:  1x, 2x en 4x+

Het gedetailleerde overzicht van de velden:

 

Vlotten en oproeien
Er zijn voor elk boottype aparte vlotten.
Het vlot vóór de loodsen is voor de vieren, de vlotten in de haven voor de skiffs en de vlotten in het kanaal zijn voor de dubbel tweeën. Skiffs en vieren geven bij het uitvaren van de haven voorrang aan de 2x-en.