Toertochten (79)

Wenn einer eine Reise tut, dann kann er was erzählen

Op 14 juni waren roeiers van Watersportvereniging Binnenmaas te gast bij Salland. Over hun tocht naar Emlichheim schreven zij dit verslag voor hun clubblad.

Feuilleton deel 1: de Voorbereidingen

Wat komt er kijken bij deelname aan de toertocht op de Donau? Lon en Hendrik houden het bij. Zo kun je lezen wat de voorbereidingen inhouden en ontstaat een draaiboek voor volgend jaar. Zie hier deel 1.

 

 

Salland bezoekt Zweden

Op 26 april zijn de roeimaatjes Joke, Liesbeth, Marianne, An, Anita en Wil vertrokken naar Oslo om na twee overnachtingen door te reizen naar midden Zweden  om roeimaatje Ineke te bezoeken. In Oslo hebben ze heerlijk rond gefietst langs o.a. Munch museum, botanische tuin en haven. Ondertussen hebben ze het roeiwater geïnspecteerd en geconcludeerd dat het Oslo fjord geschikt is voor een panoramische roeitoertocht, echter de rivier Akerselva ziet er toch wat smalletjes uit in vergelijking met de Vecht. De volgende dag na zes uur rijden was de plek van bestemming bereikt en was het weerzien van Ineke hartelijk. Het was fijn om samen lange wandelingen te maken door de gedeeltelijk nog besneeuwde bossen en langs de oever van het bevroren meer.  Na een paar hele gezellige dagen is er afscheid genomen met de afspraak dat er weer samen geroeid wordt als Ineke weer in NL is voor familiebezoek.

Komende toertochten: schrijf je in !

TOERROEIEN SALLAND heeft sinds kort een eigen plekje op de prikborden in de gang om alle informatie gemakkelijk met ALLE SALLANDERS te kunnen delen. Als je vanuit de botenloods de gang in komt, loop je er haast recht tegen aan!! 

Ben je een fervent toerroeier of vind je het leuk om gewoon eens deel te nemen aan een toertocht, dan vind je daar alle informatie en kun je je bovendien meteen inschrijven. Dit kan eveneens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TIP: het programma is geen vaststand feit, soms speelt Toerroeien Salland in op de actualiteit en/of wordt een toertocht toegevoegd, zoals het VECHTIVAL op zaterdag 3 juni. 

Vroegtijdig intekenen maakt de organisatie voor ons een stuk gemakkelijker, bij voorbaat dank!!

Hieronder volgt het overzicht van ons huidige programma:

Amsterdam by boat: "een mooie ervaring"

Hartelijk ontvangen door Roeivereniging de Amstel met koffie en een lekkere stuk appelgebak als opwarmertje voor deze roeidag. Alles was tot in de puntjes geregeld, zelfs de bootindeling had men op papier staan.
Je denkt we varen weg over de Amstel, nou niet dus. Roeivereniging De Amstel ligt nl. helemaal niet aan de Amstel maar aan de Boerenwetering. Wel of niet boers de roeivereniging ligt op een prachtige plek.
Via Amsterdam Zuid Oost, een relatief onbekend stukje Amsterdam, varen we via de Keizersgracht

Backschinken Wanderruderfahrt

Alweer voor de vijfde keer organiseerde onze vrienden van BCN de eerste toertocht van het seizoen: de Backschinken Wanderruderfarht. 35 Deelnemers uit onder andere Berlijn, Meppen, Lingen, Nordhorn, Leer en Gramsbergen waren naar Nordhorn gekomen om daar in het lentezonnetje te genieten.
Foto's en verslag BCN.
Foto's Hendrik

Pagina 1 van 14

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Routebeschrijving

Agenda

25 juni 2017;
12:00AM
Gastroeiers De Amstel
27 juni 2017;
05:00PM -
Roeiclinic Lions
01 juli 2017;
02:00PM - 05:00PM
G-Parade
02 juli 2017;
12:00AM
Toertocht Biesbosch
08 juli 2017;
12:00AM
Havendagen Coevorden
08 juli 2017;
12:00AM
Havendagen Coevorden
11 juli 2017;
07:30PM - 10:00PM
Kantine Bestuursvergadering
23 aug 2017;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
24 aug 2017;
12:00AM
Toertocht Junne
26 aug 2017;
10:00AM - 03:00PM
Viswedstrijd richting Coevorden
Ga naar boven