Toertochten (121)

Het is tijd voor een feestje: roeitocht en feestelijk buffet

Roei- en fietstocht naar Emlichheim vv en daarna feestelijk buffet voor alle leden op 2 juli 2022

In 2022 bestaat Roeivereniging Salland 35 jaar. Dit willen wij op 2 juli feestelijk vieren. Met een toertocht naar Emlichheim, en na afloop een gezellig samenzijn voor alle leden. Dan kunnen wij genieten van een heerlijk buffet van zelfgemaakte gerechten.

Programma

Om 9 uur verzamelen we voor de toertocht. We vertrekken per boot of per fiets (voor degene die niet het hele eind willen/kunnen roeien) richting Laar, waar we om 10.30 aankomen. Daar drinken we koffie/thee met heerlijke krentenwegge. En wordt er gewisseld van stuur en met de fietsers.  
Daarna door naar Emlichheim voor de lunch. De kantine commissie zorgt voor koffie/thee en frisdranken; het lunch pakketje moet je zelf meenemen.

We vertrekken rond 14.00 uit Emlichheim en na een korte stop om te wisselen in Laar, verwachten we rond 16.00 weer bij Salland te zijn.
Van 16.00 tot ongeveer 18.00 is er een gezellig samenzijn VOOR ALLE LEDEN. Wij zorgen gezamenlijk voor een buffet met heerlijke gerechten.

Inschrijving

Voor de toertocht hebben zich al 22 personen ingeschreven. Maar er kunnen nog meer mensen mee. Ook als je niet het hele stuk (16 km heen en 16 km terug) kunt roeien, kun je toch mee. Want het is heel goed mogelijk om via een prachtige route naar Emlichheim te fietsen. Dus meld je aan (via de lijst op het prikbord of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en geef je voorkeuren aan. Dan houden we er bij de indeling rekening mee.

We gaan ervan uit dat iedereen blijft om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Maar ook leden die niet meegaan met de toertocht, zijn van harte welkom om aan te schuiven. Geef dit ook op de lijst aan!

Het wordt een prachtig buffet van eigen gemaakte gerechten.  Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. In de kantine hangt een lijst waarop je kunt intekenen of je iets wilt meebrengen (de onkosten worden bij inleveren van bonnetjes vergoed). 

Wij kijken uit naar een feestelijke en gezellige dag. Wij hopen op mooi weer en een grote opkomst.

Eerste toertochten 2022 bekend!

Na de beperkingen door corona kijken veel mensen weer reikhalzend uit naar toertochten: nieuw roeiwater en -omgeving, rondkijken bij een andere roeivereniging en bovenal veel gezelligheid samen.


Een aantal tochten is qua organisatie zover, dat jullie daarop vanaf zaterdag kunnen inschrijven, enkele andere zijn in de voorbereidende fase. Het aantal bootjes geeft de moeilijkheidsgraad en zwaarte van de tocht aan.


1 bootje ♦: voor alle leden, zowel beginnende als gevorderde roeiers.
2 bootjes ♦♦: voor alle leden, die minimaal de diploma's theorie, skull 1 en stuur in bezit hebben.
3 bootjes ♦♦♦: alleen voor gevorderden: de tocht is lang, zwaar, vereist veel stuurmanskunst van de stuur en/of techniek van de roeiers.


• 7 april: een tocht over de Nieuwkoopse plassen vanaf RV De Meije. ♦♦
• 10 en 11 mei: roei-2-daagse Purmerend - De Rijp, waar we overnachten - Purmerend. Zie P.S. ♦♦♦
• 2 juli: dagtocht vanuit Salland naar Emlichheim in het kader van het 35-jarig bestaan van onze vereniging. Aan deze tocht kunnen alle leden deelnemen, want er wordt ook een optie geboden om afwisselend te roeien en te fietsen. ♦
• In week 34 (22 - 27 aug) willen we een leuke tocht organiseren voor beginners, hierover willen we eerst een korte bijeenkomst beleggen met geïnteresseerde mensen om uitleg te geven over toertochten en meningen te inventariseren.
• 10 september: volle maantocht van Salland naar Laar. ♦♦
• in overleg met Herman & Beatrice evt. tocht naar Echtelerbrug voor skiffs ?‍?‍?‍ en begeleidende C-boten. ♦♦
• laat het ons weten als je geïnteresseerd bent in een 2 - daagse Salland - Ommen – Salland. ♦♦♦

We hopen op veel deelnemers, mooi roeiweer en veel gezelligheid tijdens deze tochten. Intekenen op een tocht kan via de lijsten op het prikbord in de gang of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvulling op de roei - 2 -daagse Purmerend - De Rijp - Purmerend: we overnachten in hotel 'De Rijper Eilanden' in De Rijp, waar we een aantal kamers gereserveerd hebben. Je hebt de keuze tussen: 1 persoonskamer 77 euro, 2 pers 106.50 euro, 3 pers 136 euro met eenpersoonsbedden en inclusief ontbijt. Wil je bij intekening aangeven welke kamer je voorkeur heeft?

Toertocht Woerden 23 september 2021

Naar aanleiding van deze veelbewogen, enerverende en zeer verrassende toertocht stuurde de toercommissie het volgende bericht naar de deelnemers, dat tevens als verslag van deze dag kan gelden.

Beste toerroeiers, 

De toertocht vanaf "RV De Krom" in Woerden van afgelopen donderdag werd een gedenkwaardige dag!

Alle pech en onvoorziene situaties, die normaliter verdeeld over meerdere toertochten gedurende een heel toerseizoen kunnen voorkomen, concentreerden zich in 'Het Rondje Ouderwater'. Door de opeenstapeling van o.a. een gebroken riem, het terugfietsen naar "De Krom" om een auto op te halen en een sluis waarvan de automatische bediening op tilt sprong, kwamen we ruim 2 uur later aan in Woerden dan gedacht en gepland. 

Groot compliment voor alle deelnemers, die tot de laatste slag de goede en gezellige sfeer wisten te bewaren en de mooie omgeving bleven waarderen. Tijdens het eensgezind schoonmaken en opruimen van de boten hoorden we alleen lof voor Bert & Louise voor de heerlijke taarten, de prachtige afwisselende tocht en het flexibel inspelen op allerlei onverwachte situaties. 

Het doet ons goed om te ervaren dat ook bij onvoorziene situaties de goede sfeer behouden blijft en iedereen zich coöperatief opstelt. 

Hier doen we het voor, dank jullie wel!

Roeigroet:

Annemiek en Jeanne.

En hier de foto's.

En een door Lon gemaakte compilatie met een rustig achtergrondmuziekje.

Vollemaantocht 18 september 2021

Gisteravond werd de Vollemaantocht verroeid.

Hier de foto's.

27 juni: Toertocht Echtelerbrug

Het was nog heerlijk koel aan het vlot vanochtend om half negen. Een vloot van 6 skiffeurs, Louise & Bert in de Osiris en overige toerroeiers in twee C4x+ kielboten, vertrok tegen negenen richting Echtelerbrug.
Bij aankomst verbaasde iedereen zich over de her en der verspreide hooibalen op de oever van de Vecht. Voor elke skiff was er een baal die als schraag gebruikt kon worden. Bedankt Herman voor deze lumineuze actie.
Wat had Beatrice weer een werk verzet om ons ook weer een fantastische koffie- en lunchplek

Foto's toertocht Gramsbergen - Ommen

Er staan weer nieuwe foto's van de (re)toertocht Gramsbergen-Ommen in het fotoboek.

Pagina 1 van 21

Inloggen

Contact en route

Agenda

02 juli 2022;
08:00AM - 06:00PM
Dagtocht Emlichheim 35-Jarig Jubileum ♦
09 juli 2022;
09:00AM - 12:00AM
Salland Onderlinge Competitie
27 aug 2022;
09:00AM - 12:00AM
Salland Onderlinge Competitie
27 aug 2022;
10:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Coevorden/De Haandrik
10 sept 2022;
12:00AM
Vollemaantocht Laar ♦♦
14 sept 2022;
08:00AM -
Heenreis - Meerdaagse toertocht Berlijn met BCN
15 sept 2022;
08:00AM -
Meerdaagse toertocht Berlijn met BCN
16 sept 2022;
08:00AM -
Meerdaagse toertocht Berlijn met BCN
17 sept 2022;
08:00AM -
Meerdaagse toertocht Berlijn met BCN
18 sept 2022;
08:00AM -
Terugreis - Meerdaagse toertocht Berlijn met BCN

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven