Instructie (32)

"We zijn onlangs naar de regio verhuisd. Omdat we geen kleine kinderen meer hebben en voornamelijk online vanuit huis werken, is het niet zo makkelijk om mensen te leren kennen. Ook miste ik water omdat ik altijd naast een meer of zee heb gewoond zowel in mijn geboorteland Finland als hier in Nederland. Langs het kanaal rijden was net niet genoeg. Mijn man heeft eerder geroeid en was hier ook lid geworden. Toen ik hoorde dat ze een introductiecursus gingen organiseren, dacht ik: deze kans moet ik grijpen. En wat een fantastische drie dagen hebben we gehad. De ontvangst was enorm vriendelijk en de sfeer bleef de hele cursus zo. Het werd gerund door zeer ervaren vrijwilligers. We mochten verschillende boten uitproberen en kregen de basistechnieken aangeleerd. Ik merkte de hitte niet eens, zo mindful was het. Ook mijn tienerzoon vond het erg leuk. Voor mij gaan de oefeningen nu één keer per week de hele winter door en hopelijk zal ik ook mijn roeivaardigheden verbeteren, hoewel mijn belangrijkste motivatie was om mensen te leren kennen, dicht bij water en natuur te zijn, en dat is gelukt. Ik wil de organisatoren bedanken en kan deze club en activiteit aan iedereen aanbevelen."

Roeicursus 22-24 augustus geslaagd!

Maandag 22 augustus tot en met woensdag 24 augustus vond bij Roeivereniging Salland een driedaagse roeicursus plaats.

Ik roeide sinds een jaar in Emmen bij DRV34, maar echt ervaring kon ik dat niet noemen dus een intensieve cursus leek mij een goed idee.
Samen met acht gemotiveerde deelnemers stonden, sommige met knikkende knieën op de vlonder te wachten wat er op ons af zou komen. Ik zou gaan roeien in een heuse Skiff, voor mijn idee een te kleine, te smalle, te gladde en zeker te onstabiele boot. Ik had in Emmen een paar keer in een Skiff geroeid maar dit bleef wat mij betreft mission-impossible.
Ietwat jaloers keek ik dan ook toe hoe de andere cursisten in “makkelijkere” boten werden ingedeeld. Er werd mij echter verzekerd dat je in een Skiff beter leert wat het effect is van jouw handelen in de boot en vooral “omslaan in een Skiff is héél moeilijk”.

Het weer was prachtig die dag en gewapend met een dosis overmoed en droge kleding stak ik van wal. Dankzij goede instructie langs de kant lukte het zowaar in te stappen vanaf de stijger en uit de haven te roeien, overwinning één. Tijdens het roeien fietste een coach mee langs de kant en kreeg ik allerlei instructies om de oren waar ik in het begin niets mee kon gezien het feit ik iedere roei-haal dacht dat ik zou omslaan. Naar mate de tijd vorderde voelde ik wat meer stabiliteit en ging het beter en kon ik meer op de techniek gaan letten. Wat blijkt: scullen (met twee riemen roeien) in een Skiff is bijzonder technisch, ingewikkeld om te leren en vergt zeer veel concentratie. Voor mensen die graag “uit hun hoofd” willen, roeien is een aanrader want zodra je aan iets anders denkt dan wat je op dat moment aan het doen bent lukt het niet meer, althans zo werkt het bij mij.

Van 10.00 tot 12.00 zouden we roeien om tijdens de lunch uit te blazen en bij te komen en vervolgens van 13.00 tot 15.00 weer het water op.
De andere cursisten voeren in een C4+, een boot voor vier personen met een stuurman, en een C2+, een boot voor 2 personen met een stuurman.

Na uitgebreide evaluatie gingen we in de middag weer het water op, de vermoeidheid van concentratie begon wat toe te nemen. Echter enthousiasme en goede instructie maakte dat ik met redelijk vertrouwen verder durfde te roeien. Helaas had ik de techniek nog niet helemaal goed onder de knie op de eerste dag en kiepte ik toch met zelfvertrouwen en al in het kanaal (niks moeilijk aan!). Lang-leve de YouTube filmpjes want daar had ik gezien hoe je weer in de boot moest klimmen! Stiekem ook een aangename afkoeling aangezien temperaturen flink opliepen.
We oefende met rondmaken (omdraaien), onder een brug doorvaren, de juiste terminologieën, regels op het water en het in en uit het water halen van de boten.

De tweede dag ging al een stuk beter en dankzij filmpje die de coaches maakte konden we deze goed beoordelen met elkaar en daarna de techniek aanpassen.

Zie de film van dag 1 en 2

De laatste dag hadden de coaches bedacht dat de twee Skiffeuses (roeiende dames in een Skiff) ook wel samen in gladde boot konden roeien. Voor mij een zelfde soort stress als bij het aanschouwen van de skiff, maar nu met twee mensen. In mijn optiek; twee keer zo veel kans dus om eruit te kieperen. Echter niets bleek minder waar en samen hebben we een prachtig stuk kunnen roeien!

Zie de film van dag 3

Een geweldige ervaring bij een gezellige en zeer gemotiveerde club. Er is aandacht voor iedereen en individuele begeleiding wordt zeer serieus genomen. Na deze drie dagen kan ik zeggen dan ik nóg meer de smaak te pakken heb van deze geweldige watersport.

Klik hier voor de foto's

 

Vakantiecursus roeien in Gramsbergen 22-24 augustus 2022

Van maandag 22 t/m woensdag 24 augustus a.s. organiseert de roeivereniging Salland voor volwassenen en voor jongeren vanaf 12 jaar een cursus roeien voor wie kennis wil maken met deze sport. In een drietal dagen, en twee keer per dag, kun je onder leiding van instructeurs snel en goed de beginselen van de roeisport onder de knie krijgen.

De doelstelling is om mensen gelegenheid te geven om kennis te maken met deze sport die over het algemeen behoorlijk blessurevrij is te beoefenen. Een sport waarbij roeiers buiten zijn, vaardigheden worden gevraagd en die ook sportief uitdagend is. Bij deze buitensport gebruik je vrijwel je hele lichaam. Bij de roeivereniging Salland in Gramsbergen worden regelmatig roeiers opgeleid van recreatief tot aan wedstrijdniveau, met als meest aansprekend de verschillende titels die Ilse, Bente en Femke Paulis op hun naam hebben staan. De basis hebben zij bij Salland geleerd. Maar de meeste roeiers kiezen voor recreatief roeien op het kanaal en op de Vecht in een mooie omgeving met fraaie natuur. De kosten bedragen € 200,- all-in. Wil je meedoen of wil je meer weten stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor een introductiecursus en een roeiclinic bent u bij ons aan het juiste adres.

Vakantiecursus leverde 6 nieuwe leden op

De vakantiecursus roeien was zeer geslaagd. Maar liefst zes deelnemers hebben zich aangemeld als lid van onze vereniging. Wij heten van harte welkom: Cindy, Jan en Aukje, Irene, Kees en Jacqueline.

Zomerroeicursus is een feestje!

Wat was het leuk! In plaats van op vakantie naar Frankrijk op roeikamp bij Roeivereniging Salland in Gramsbergen. De cursisten kwamen uit het hele land: Pauline en Milou uit Zoeterwoude, Willem uit Arnhem, Simon en Irene uit Dalen, Carlijn uit Wageningen en Hannelore uit Hardenberg; samen leerden ze in één week roeien. Onder de brug door, hoe weer in de boot te klimmen als je eruit valt en natuurlijk strijken en halen, ik heb zoveel geleerd vertelt Hannelore. 's Ochtend en 's middags les en tussen de middag gezellig samen lunchen. Alles onder begeleiding van ervaren coaches. Zo hadden alle roeiers een eigen coach en kregen we de hele dag door tips. Maandag begonnen we eerst met een kennismaking en instructie waarna we dezelfde ochtend ook al het water opgingen. Best spannend, want ik had nog nooit geroeid. Maar het was hartstikke leuk, vooral om tussen de zwanen, eenden en ganzen door te roeien. Ik vind 't zelfs zo leuk dat ik eigenlijk wel wil blijven roeien. Voor wie ook 'ns wil kennismaken met deze leuke sport volgend jaar wordt er opnieuw een zomerkamp georganiseerd.
De eerste foto's

Wie wil helpen in juli: roeicursus vakantiegangers

De Coronatijd heeft ook voor Salland veel gevolgen. Gelukkig mag er steeds meer. Onder andere valt het werven en opleiden van nieuwe leden helemaal stil. Dat heeft natuurlijk ook financiële gevolgen.

 Ik doe een voorstel om zowel de roeisport (en met name Salland) onder de aandacht te brengen als ook onze kas te spekken.

 

Voorstel

In de maand juli gaan we aan de vakantiegangers een roeicursus aanbieden!

Bijvoorbeeld een 5-  of  10-daagse cursus, waarbij je elke dag of 2x per dag roeiles krijgt in een C-boot beginnend en daarna in een

Pagina 1 van 6

Inloggen

Contact en route

Agenda

08 okt 2022;
10:00AM - 12:00PM
Start introductiecursus najaar 2022
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Woonwagenkamp - Hoogenweg
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Mommeriete/De Haandrik
05 nov 2022;
09:00AM - 05:00PM
Juniorenroeidag@salland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven