Het vlot ligt er weer

Er mag niet langer in de meander gevaren worden omdat dit een stiltegebied is. Van de provincie en het waterschap kregen wij medewerking om het vlot in het zomerseizoen 2022 in de Vecht te plaatsen. Het vlot ligt nu op de punt bij de ingang van de meander en kan vanaf nu weer gebruikt worden! 

Met dank aan Jan, Sybren en Rick Kelder (zoon Mommeriete) voor het verslepen van het vlot naar de Vecht. En Jan, Bert en Hermann B. voor het weghalen van de steigerpijpen uit de meander en deze te plaatsen bij het vlot op de huidige plek. Een hele operatie, maar in de wetenschap dat onze clubleden er dankbaar gebruik van maken zeker de moeite waard. 

Opschoonactie op de Vecht

Op vrijdag 22 april j.l. was het de internationale Dag van de Aarde, een goed moment om na de periode van hoog water de oevers van de Vecht te ontdoen van afvalmateriaal zoals plastic. We beginnen dan aan een mooi zomerseizoen met een schone rivier. Aldus de oproep van Natuuractiviteitencentrum De Koppel. De woensdagploeg van Roeivereniging Salland heeft op 20 april gehoor gegeven aan deze oproep en meegedaan aan de opschoonactie en met drie boten de Vechtoever vanaf de Haandrik tot voorbij de boerderij geschoond en zie daar het resultaat (ook het grote stuk plastic behoort tot de vangst).

Meer foto's

Vlot blijft nu schoon (?)

Na diverse testen met verschillende apparatuur, die eenden van ons vlot moeten afhouden, lijkt Jan V de juiste spullen gevonden te hebben.

Zoals het er nu naar uitziet, zal er aanzienlijk minder geveegd hoeven te worden door de vroegste roeiploegen.

Het vlot is weer voor de winter naar de loods gehaald. Buiten het seizoen moet de Vecht leeg gehouden worden.

Met dank aan Rick Kelder (eigenaar boot) en Kelder sr van loonbedrijf Kelder, die het vlot bij de loods uit het water heeft gehaald!

Meer foto's

 

Nu het vaarseizoen weer is geopend komen er met regelmaat (recreatie)boten langs. 

Let met name op bij de sluis.

Als de gele lamp uit is gelden de rode en groene lampen. 

Bij rood niet invaren! De brug wordt bediend voor een komende boot of boten.

Pas als de gele lamp weer brandt mag je weer door de sluis en onder de brug door varen.

Recent zijn er twee Waarschuwingsborden geplaatst met de tekst: Roeiers! Zie de foto. Eén bord bij de Hooge Weg aan het begin van het 2 km trainingstraject. En één bord bij de kruising van de Vecht en het kanaal. Dit met het oog op de recreatievaart vanaf Hardenberg over de Vecht Zuidwaarts het kanaal op. Hiermee is ons laatste verzoek aan de Provinciale Waterstaat en Waterschap ingewilligd. Eerder zijn er door hen onlangs trapjes in het kanaal en gele lampen bij de sluizen aangebracht. Zo kunnen onze roeiers extra veilig het water op!

Dinsdag heeft Jan V. het vlot weer naar de plek achter het meander schiereiland gevaren. Jan heeft het vlot voorzien van een buitenboord-steun voor een elektrische buitenboord die Jan kon lenen. Een hele armada van boten hebben hem begeleid. Helaas waren de accu’s niet opgewassen tegen zo’n zware klus. Tergend langzaam ging het vooral stroomopwaarts op de Vecht. Louise en Bert hebben als eerste aangehaakt. Gelukkig volgden Herman en Hendrik al snel. Als beloning hadden de dames voor koek en zopie op het vlot gezorgd. Voldaan kon Jan bij Louise en Bert in de Heemse mee terug.

Klik hier voor meer foto's en een film

Vaarverbod opgeheven

Stand vrijdag 19 februari 16.00 uur: kanaal is ijsvrij, behalve bij Gramsberger brug, klein restant. Omdat de sluis gesloten is en de stroming in de Vecht te hoog is, zijn de mogelijkheden om te roeien alleen richting Hardenberg ! Geheel ijsvrij!

In een hoekje van het vlot ligt restant ijs. Dit zal morgen, zaterdag,  verdwenen zijn! Let op de koude temperatuur van het water! 

Veel vaarplezier onder Corona normen (helaas)!

Pagina 1 van 7

Inloggen

Contact en route

Agenda

08 okt 2022;
10:00AM - 12:00PM
Start introductiecursus najaar 2022
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Woonwagenkamp - Hoogenweg
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Mommeriete/De Haandrik
05 nov 2022;
09:00AM - 05:00PM
Juniorenroeidag@salland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven