×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 420 niet laden

In Memoriam Henk Zweers

Zaterdag 28 mei 2022 vroeg in de ochtend ontvingen wij het verdrietige bericht dat HENK onverwachts rond middernacht is overleden. De avond ervoor was er nog uitgebreid telefonisch contact met hem geweest over het vlot dat hij die zaterdagochtend samen met Jan, Bert en Sybren zou verplaatsen in de Vecht. De lieslaarzen daarvoor had hij al in de kofferbak liggen ….

Vrijwel iedere zaterdag om 8:30 uur stond hij paraat om samen met zijn roeivrienden als team ‘Lucky Luck’ te roeien. Sinds 1998 was Henk lid van onze vereniging. Al snel bij de bouw van de nieuwe kantine bleek hij over technische vaardigheden te beschikken waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Menige vrije uur heeft hij besteed om de elektriciteit aan te leggen en de vele lampen op hangen. Een blijvende herinnering aan hem.

Hij ging graag mee met roeitochten in eigen land en met meerdaagse roeitochten in het buitenland bijv. naar Parijs en Bingen. Bij die reizen werd hij vergezeld door zijn echtgenote Baukje.

Zorgzaam, behulpzaam en bescheiden. Zo hebben wij Henk gekend. Als vereniging zijn wij geraakt door dit verlies.

Wij, van roeivereniging Salland, wensen Baukje en de kinderen heel veel sterkte bij het leren omgaan met dit verlies.

Roeien was voor Wil een levensbehoefte: ze deed het al vanaf haar 18e.
Ze was onze roei-allrounder: ze kon zelfs voelen wie te hard of te zacht trapte of een voet meer aanzette.
Ze kon zo mooi vertellen over dat meisjes vroeger niet aan wedstrijdroeien konden doen maar alleen mochten schoonroeien.
Omdat ze daardoor zo goed technisch had leren roeien, kon ze heel goed coachen, met speciale kreten, zoals het "schepje suiker".....
We hebben veel van haar geleerd.
In de vereniging was ze daarnaast actief in de examencommissie en een periode als secretaris in het bestuur.
Toen Cas was overleden had ze geen skiffmaatje meer; ze wilde niet in haar eentje gaan skiffen en zo kwam ze bij ons in de maandaggroep roeien, zo mogelijk in haar Marjoleintje.
Ze had het coachen er dan wel aan gegeven, maar als je het vroeg kreeg je aanwijzingen hoe het beter kon; ze zou je echter nooit ongevraagd advies geven.
Ze was innemend, vriendelijk en bescheiden.
Dat roeien in de maandaggroep heeft ze nog heel lang gedaan, terwijl het skiffen door krachtsverlies steeds minder ging. Marjoleintje bleef steeds langer in de stelling liggen.
Nu is Marjoleintje verkocht en wij moeten verder zonder Wil.
Door de vele mooie herinneringen zullen we het nog vaak over haar hebben....

GERA BROUWER 1946 - 2019

GERA, ze had zo gehoopt om beter te worden. Maar nu hebben we toch afscheid van haar moeten nemen. Alles heeft ze gegeven om te genezen maar het mocht haar niet baten.

Alles geven: helemaal Gera!

Gerard en zij, ze waren er, iedere woensdagmiddag, veertien jaar lang, om de jongste schooljeugd in te wijden in de roeigeheimen, met als motto: ‘goede sfeer is het belangrijkste, dan komt het leren vanzelf’. Die goede sfeer was er ook ieder jaar bij de roeikampen van de jeugd waar zij een van de dragende krachten was. De jeugd, daar ging ze voor! Daar lag haar hart en dat was wederkerig wat wel bleek uit de warme band die lang met de hele jeugdgroep bleef bestaan (zie ook : Salland zet Gera en Gerard in het zonnetje).

Een creatief en coöperatief Salland-lid: zo hebben we haar gekend. Niets was Gera te veel: sturen, schuren, schilderen of in de kantine staan. Dat alles deed ze met hetzelfde enthousiasme waarmee ze ook de eerste Salland-acht die aan de Head meedeed op de loods heeft ontworpen en uitgevoerd. Een mooie blijvende herinnering aan haar (zie de foto van de onthulling).

 


Wij, van roeivereniging Salland, wensen Gerard, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het leren omgaan met de grote lege plek.

Afscheid Hendrik

Zaterdag 16 december coachte Hendrik Veen voor zijn laatste keer de jeugd van Salland. Er lag ijs op het water dus we bleven aan de wal voor een ergometertraining, maar dan wel buitenin het zonnetje. Na afloop moest Hendrik een afscheidspraatje over zich heen laten komen, er werd limonade en koffie geschonken met een heleboel taart, hij ontving een mooie fles van de jeugdcommissie en er was een heel orgineel cadeau van de jeugdleden: een sparretje volgehangen met kleurige en hartelijke bedankjes en wensen van ieder jeugdlid. Hendrik heeft meer dan vier jaar lang niet alleen gecoacht, maar ook de coachschema’s opgesteld, de communicatie verzorgd tussen de jeugdleden, de coaches en de club en vele initiatieven genomen die het roeien leuk en goed maakten. Daar zit meer werk aan vast dan je kunt vermoeden en het klopte altijd. Voortreffelijk! Hendrik, nogmaals heel erg bedankt. Foto's

Afscheid Ronald Tulp

Afgelopen maandag heeft een vrij grote groep Sallanders afscheid genomen van Ronald Tulp. Namens Salland en het bestuur heeft Dirk gesproken, waarbij hij een schets heeft gegeven van de persoon Ronald Tulp en zijn betekenis voor de roeivereniging.
Het was een mooie en waardige afscheidsdienst, waar naast verdriet en weemoed ook humor een plaats kreeg in de bijdragen van zijn twee zoons.

De familie schetste hoe belangrijk de roeivereniging was voor Ronald en memoreerde hoe welkom en thuis hij zich heeft gevoeld in onze vereniging. Ze waardeerden zichtbaar onze aanwezigheid en inbreng.

 

Meester, bedankt!

Op een goede dag vroeg de toenmalige voorzitter Aart Snoek mij of ik niet mee wilde helpen bij de restauratie van een dubbelvier met stuur. Dat wilde ik wel maar ik had nul ervaring met dat soort werk. “Dat is niet erg”, zei Aart, “wij hebben Ronald, die leert je het wel”. Ronald was voor mij de eminence grise van de vereniging met een enorme staat van dienst. Hij had immers de Toer de Tulp gerestaureerd. De acht waar ik wel eens in mocht roeien. Ik voelde me vereerd om met hem te mogen werken en dat gevoel is nooit weg gegaan.

Op een dinsdagavond meldde ik mij in de werkplaats. “De patiënt”, zoals Ronald haar noemde, lag al klaar op de bok. Ik, 

Hommage aan Ronald

En zo werd op zaterdagochtend spontaan besloten om een gelegenheidsacht te formeren en als eerbetoon aan Ronald in de door hem zo zorgvuldig gerestaureerde Toer de Tulp te roeien. Foto's

In Memoriam Ronald Tulp

Ronald Tulp is overleden. 88 jaar oud, waarbij hij de laatste 23 jaar lid van Salland was. Hij is benoemd tot lid van verdienste, en was lid van de materiaalcommissie.

Ronald werd pal na zijn pensionering als chirurg lid van Salland. Kijkend vanaf de Vechtbrug naar de Vechtrace, met een beetje roeiervaring in het verleden bij Nereus, werd hij in 1993 geïnspireerd om lid te worden bij Salland. Om vervolgens zelf driemaal de Vechtrace mee te roeien. Kennelijk niet echt met grote ambities, getuige zijn eigen verslag in de Roeptoeter destijds: 'De kamprechterboot werd mijn trouwe metgezel'.  In 1998 roeide hij zijn laatste Vechtrace, waarbij hij halverwege omsloeg, weer in de boot kroop

Anna lid van verdienste

Anna kreeg, naar eigen zeggen, de eervolle schrik toen zij tijdens de afgelopen Algemene Vergadering benoemd werd tot lid van verdienste van Salland. Tijdens haar lange coachcarrière heeft Anna met veel geduld jong en oud het roeien bijgebracht.

Ereleden en leden van verdienste

Zie ook Anna in het zonnetje gezet en Afscheidslunch-coach-Anna

Overlijden Rüdiger Würth

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Rüdiger Würth, de voorzitter van de roei-afdeling van BCN. Rüdiger overleed afgelopen donderdag na een ziekbed van enkele maanden. De vriendschap met BCN gaat al vele jaren terug en zo ook de vriendschap met Rüdiger. Veel Sallanders kennen hem van de activiteiten die

Pagina 1 van 2

Inloggen

Contact en route

Agenda

08 okt 2022;
10:00AM - 12:00PM
Start introductiecursus najaar 2022
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Woonwagenkamp - Hoogenweg
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Mommeriete/De Haandrik
05 nov 2022;
09:00AM - 05:00PM
Juniorenroeidag@salland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven