Personen (9)

Afscheid Ronald Tulp

Afgelopen maandag heeft een vrij grote groep Sallanders afscheid genomen van Ronald Tulp. Namens Salland en het bestuur heeft Dirk gesproken, waarbij hij een schets heeft gegeven van de persoon Ronald Tulp en zijn betekenis voor de roeivereniging.
Het was een mooie en waardige afscheidsdienst, waar naast verdriet en weemoed ook humor een plaats kreeg in de bijdragen van zijn twee zoons.

De familie schetste hoe belangrijk de roeivereniging was voor Ronald en memoreerde hoe welkom en thuis hij zich heeft gevoeld in onze vereniging. Ze waardeerden zichtbaar onze aanwezigheid en inbreng.

 

Meester, bedankt!

Op een goede dag vroeg de toenmalige voorzitter Aart Snoek mij of ik niet mee wilde helpen bij de restauratie van een dubbelvier met stuur. Dat wilde ik wel maar ik had nul ervaring met dat soort werk. “Dat is niet erg”, zei Aart, “wij hebben Ronald, die leert je het wel”. Ronald was voor mij de eminence grise van de vereniging met een enorme staat van dienst. Hij had immers de Toer de Tulp gerestaureerd. De acht waar ik wel eens in mocht roeien. Ik voelde me vereerd om met hem te mogen werken en dat gevoel is nooit weg gegaan.

Op een dinsdagavond meldde ik mij in de werkplaats. “De patiënt”, zoals Ronald haar noemde, lag al klaar op de bok. Ik, 

Hommage aan Ronald

En zo werd op zaterdagochtend spontaan besloten om een gelegenheidsacht te formeren en als eerbetoon aan Ronald in de door hem zo zorgvuldig gerestaureerde Toer de Tulp te roeien. Foto's

Anna lid van verdienste

Anna kreeg, naar eigen zeggen, de eervolle schrik toen zij tijdens de afgelopen Algemene Vergadering benoemd werd tot lid van verdienste van Salland. Tijdens haar lange coachcarrière heeft Anna met veel geduld jong en oud het roeien bijgebracht.

Ereleden en leden van verdienste

Overlijden Rüdiger Würth

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Rüdiger Würth, de voorzitter van de roei-afdeling van BCN. Rüdiger overleed afgelopen donderdag na een ziekbed van enkele maanden. De vriendschap met BCN gaat al vele jaren terug en zo ook de vriendschap met Rüdiger. Veel Sallanders kennen hem van de activiteiten die

Coachnieuws

Bente is niet de enige Sallander die deelneemt aan de WK voor junioren in Hamburg: de meisjesvier waarin zij Nederland vertegenwoordigt wordt op verzoek van de KNRB gecoacht door Karin in samenwerking met IJsbrand Haagsma (DDS). De trainingen zijn inmiddels begonnen. Daarnaast maakt Karin nog een stap in haar coachloopbaan; met ingang van 1 augustus gaat zij als profcoach aan de slag bij roeivereniging Euros in Enschede. Voor Salland blijft ze in ieder geval actief als coach van Bente.
Wij feliciteren Karin van harte met deze beide uitdagingen!
Het bestuur

Pagina 1 van 2

Weer in Gramsbergen - Nu

SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW

1°C

SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
Vochtigheidsgraad: 93%
Wind: NNW 11.27 km/uur

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Routebeschrijving

Agenda

05 jan 2018;
08:00PM -
Nieuwjaarsreceptie
16 jan 2018;
08:00PM -
Kantine Bestuursvergadering
19 jan 2018;
08:00PM -
Kantine ProGram
11 feb 2018;
12:00AM
Twentsche Winterwedstrijden
21 feb 2018;
08:00PM -
Kantine Bestuursvergadering
Ga naar boven