Introductie (26)

Introductie Cursus Roeien, start 8 oktober 2022

Start: zaterdagochtend 8 oktober 2022

Tijd  : 10.30- 12.00 uur

Locatie: Passantenhaven Gramsbergen (achter het station Gramsbergen, voor de brug rechtsaf langs het kanaal rijden). Ruim parkeerterrein.

 

RV Salland organiseert 2x per jaar (voorjaar en najaar) een introductie cursus van 4 lessen voor € 25,=.

Iedereen kan leren roeien van jong tot oud. Ook beschikken we over roei ergometers die gratis te gebruiken zijn.

 

Aanmelden?

Stuur dan een berichtje naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Roeien is voor alle leeftijden vanaf ca 12 jaar een mooie sport die je tot in lengte van jaren kunt blijven beoefenen en waarbij je in de buitenlucht al je spieren soepel houdt.

Roeiboten: er zijn diverse soorten roeiboten die zijn ingericht op diverse samenstellingen namelijk op je ‘eentje’ (in een zgn. skiff) of met z’n 2-en, 3-en, 4-en of 8-en. Er is dus ook een diverse variatie aan boten beschikbaar.

Je kunt roeien met 2 riemen (= scullen) of met 1 riem (= boordroeien), in boten die ongestuurd zijn of die gestuurd kunnen worden. Want roeiers zitten altijd met hun rug naar de vaarrichting toe. Zie op de foto.

Roeiwater

Er wordt geroeid op het Almelo – Haandrik kanaal waar je goed kunt trainen op lange rechte stukken met weinig scheepvaart. Ook kunnen we varen langs prachtige vogelrijke natuurgebieden op de Vecht, de grensoverschrijdende rivier Duitsland in richting Laar. Dus voor zowel wedstrijd roeiers (behoeven rechte trajecten) als toerroeiers (voorkeur voor natuurtrajecten) beschikken we over prachtig roeiwater.

Introductiecursus bij bar weer, 9 april 2022

Ondanks het barre weer ging de introductiecursus op 9 april gewoon door. Er stond een straffe wind en bijna bij de brug naar Hardenberg kregen de roeiers een enorme hagelbui op hun hoofd. Aan het eind is er nog iemand in het water gevallen, waarschijnlijk uitgegleden op het gladde plankje. Er lagen nog heel veel hagelstenen in de boot. Bij het napraten bleken ze alle vier nog erg enthousiast te zijn voor onze roeisport. 

Voor meer foto's klik hier

Roeien, iets voor jou?

Roeien, iets voor jou?


Bewegen in de natuur; sporten op het water; al je spieren gebruiken. Spreekt jou dit aan, dan is roeien zeker iets voor jou!

Roeien is een prachtige sport en wij hebben in Gramsbergen schitterend roeiwater!

Maak kennis met de roeisport en kom een introductiecursus roeien volgen onder professionele begeleiding: 4 lessen van 1,5 uur op de zaterdagochtend.


Waar: Roeivereniging Salland, Kanaaldijk West 2A, 7783 DB Gramsbergen.
Wanneer: start zaterdag 26 maart 2022 van 10.20 - 12.00 uur.
Totaalkosten € 25,-.

Aanmelden en meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantiecursus roeien in Gramsbergen

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus 2021 organiseert de roeivereniging Salland een cursus roeien voor wie kennis wil maken met deze sport. In een week tijd, en twee keer per dag, kun je/kunt u onder leiding van instructeurs snel en goed de roeisport onder de knie krijgen. De kosten bedragen € 200,- p.p. all-in. De doelstelling is om mensen gelegenheid te geven om kennis te maken met deze sport die over het algemeen behoorlijk blessurevrij is te beoefenen. Een sport waarbij roeiers buiten zijn, vaardigheden worden gevraagd en die ook sportief uitdagend is. Bij deze buitensport gebruik je vrijwel je hele lichaam. Bij de roeivereniging Salland in Gramsbergen worden roeiers opgeleid van erg recreatief tot wedstrijdniveau, met als meest aansprekend de Olympische titel in 2016 van Ilse Paulis die de basis bij Salland heeft geleerd. Maar de meeste roeiers kiezen voor recreatief roeien op het kanaal en op de Vecht in een mooie omgeving met fraaie natuur. Wil je meedoen meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het minimum aantal deelnemers is 5.

 

Nieuw lid Rudy

Nadat onze achterbuurman Rudy een aantal keren mee heeft geroeid met de Zwitserland/Wellebeek-groep van George, Gerard, Folke, Kees, Wieger en stuur Elly, heeft Rudy besloten lid te worden van RV Salland.

Rudy heeft in het verleden bij De IJssel, Argo en Vada ruime roei- en stuurervaring opgedaan in zowel scull- als boordboten. Zo komt hij op de Eeuwige Blikkenlijst van Argo voor als stuurman. Binnen de Zwitserland/Wellebeek-groep zal Rudy zijn roeitechniek weer opfrissen.

Nog 2 ervaren boordroeiers erbij en we kunnen ook met deze groep met een acht het water op !

De tweede keer dat Rudy meeroeide in de Wellebeek hebben we zonder problemen Laar bereikt. Zie ook bijgaande foto met Rudy op plek 2.

Welkom Rudy.

Nieuwe leden september

Welkom 3 nieuwe Leden: Frits, Coby en Willem.
De 2e Introcursus in augustus van dit jaar is uitgemond in een 3 tal nieuwe leden, die enthousiast geraakt zijn voor de roeisport.
Hoe kan het ook anders?
Op mooi glad roeiwater, zonder wind, met een schitterende zonsondergang kregen zij hun vierde les.
Dan krijg je al een klein beetje de roeispirit te pakken.
Vooral als het al roeien al aardig gelijk gaat, als je merkt dat je met hard trappen ook echt sneller vooruit gaat, dat de balans al aardig goed blijft en dat je na afloop ook echt wat ‘gedaan’ hebt.
We hopen dat jullie een mooie roei tijd bij onze vereniging zullen hebben en de geneugten van het roeien in al zijn facetten zult ontdekken.
Een korte impressie van deze laatste les is hier te zien op de foto’s en een filmpje.

Pagina 1 van 5

Inloggen

Contact en route

Agenda

08 okt 2022;
10:00AM - 12:00PM
Start introductiecursus najaar 2022
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Woonwagenkamp - Hoogenweg
22 okt 2022;
11:00AM - 03:00PM
Viswedstrijden Mommeriete/De Haandrik
05 nov 2022;
09:00AM - 05:00PM
Juniorenroeidag@salland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven