Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zeven verwachtingsvolle gezichten blikken op deze warme lentedag ‘Kies je Sport’ roeien, na heldere instructies van Folke Meijer, richting het vlot met de roeiboten. ‘Let op de veiligheid en het materiaal’, belangrijke zaken waar veel aandacht aan geschonken wordt. De eerste roeiervaring wordt op de ergometer gedaan. De lichting half één krijgt uitleg; Mats, Stefan, Demian, Annemarie, Liese, Kim en Daniëlle. ‘Eerst je bankje naar achteren wegtrappen door je benen te strekken, dan rug naar achteren en riem naar je middenrif trekken, dan armen terug naar voren, je rug inbuigen en weer langzaam je knieën buigen en naar voren rijden.’ Een vreemde beweging, maar toch hebben de kinderen al snel de slag een beetje te pakken.
Op het water is het

even iets anders, ze oefenen het evenwicht door de riem aan bakboord in het water te hangen en daarna aan stuurboord. De rondleiding wordt door onder andere Folke, Patrick en Dian verzorgd.
De tweede lichting is aan de beurt en ook zij zitten vol aandacht te luisteren en geconcentreerd te oefenen; Jorick, Brian, Erwin, Casper, Niek en Rick. En de fantastische helpers/coaches: Arjan, Liesbeth, Romy, Jan-Willem, Brighed, Thom, Ernst en Jannick!
 
Voor een eerste keer gaat het bij te meesten behoorlijk goed. Les 1 is zo voorbij, er zullen er nog drie volgen met tot slot op 21 april de eindwedstrijden. De vier groepen zijn verdeeld over de zaterdagen van 12 - 14.30 uur en de woensdagen van 13.30 – 15.30 uur.

Het is leuk om ze bezig te zien, dus kom gerust een keer kijken.

Foto's