Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zaterdag 7 april verschenen wederom enthousiaste kindergezichten, in de eerstegroep zijn dit Mats, Stefan, Annemarie en Kim, bij Roeivereniging Salland. In de tweede groep komen Erwin,Casper, Brian, Rick, Niek en Jorick opdagen. Duidelijk al iets meer bekend met de sport, pakken ze direct aan en lopen met de riemen naar de stellage om ze klaar te leggen. De boot wordt gedragen samen met ervaren roeiers, op het veld omgedraaid, en dan in het water gelegd.

Dan is het zover en kunnen ze voorzichtig instappen. Weten ze het allemaal nog? Bij checken blijkt dat het best ingewikkeld is om dit goed te onthouden en dan ook nog te doen. De ‘dollen’ worden dichtgemaakt, zodat de riemen er niet uit kunnen ‘vliegen’. Afduwen en de haven wordt al snel achter hen gelaten. De tweede boot wordt te water gelaten, want bij elke roeiboot moeten ervaren roeiers naast de beginnelingen zitten. Ondanks zijn gebroken arm helpt zelfs Marijn Reimer mee met tillen. Ik heb toch nog een hand?, denkt hij. De sfeer op de vereniging is zo goed, dat mensen regelmatig zomaar even komen aanwaaien. Ondertussen vertelt Ernst Rodenburg, hangend in de stuurtouwen in de eerste boot, wat ze moeten doen: ‘slag klaar maken, en 1, en 2, en 3… Gelijktijdig gaan de riemen in het water. De tweede boot is nog nergens te bekennen. Het is tijd om te draaien, halverwege de eerste brug richting Hardenberg. Jan-Willem en Thom zijn ondertussen in de tweemansboot De Anne-Marie al bij de brug. In een gestaag tempo gaan ze onder leiding van coach Arjen Meerman trainen. Later blijkt dat ze een behoorlijk stuk geroeid hebben en moe maar voldaan weer terugkeren. 

De af en toe stevige wind speelt de boten zeker parten. Het is dan ook fijn dat er ervaren roeiers zijn, waar de ‘Kies je Sporters’ op kunnen bouwen. Problemen met bijvoorbeeld een ‘stoeltje’ worden altijd weer opgelost. Aan de riemen wordt de terugweg hard getrokken. De één is wat meer moe dan de ander, maar aan de wal komen de verhalen los. Sommigen vinden van zichzelf dat het niet zo goed ging, maar als je de vorderingen bekijkt, mogen ze dik tevreden zijn!