Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Vrijdag 6 juli namen de jeugd -en juniorroeiers afscheid van Menzo, Jesper en Ernst. De drie junioren, die dit jaar 18 worden, stromen door naar het seniorroeien op Salland. Ongeveer 45 jeugd- en juniorenroeiers, coaches, ouders en ex-juniorroeiers zoals Laura, Thomas, Mark, Iris, Ilse en Brighid waren present.
Jesper is in 2004 via “Kies je Sport” bij

Salland gekomen. Menzo en Ernst zijn respectievelijk in 2005 en 2006 lid geworden, gestimuleerd door familieleden die reeds lid waren bij Salland. Menzo heeft ondanks zijn slechte zicht menig diploma behaald, als skiff 1 en scull 1! Wolfram was de afgelopen twee jaar zijn coach. Jesper heeft drie jaar op nationaal wedstrijdniveau geroeid en heeft twee skiffmedailles gehaald.  Ernst is zowel actief geweest in het nationale wedstrijdroeien als juniorencompetitie en heeft eveneens twee nationale skiffblikken getrokken.
Natuurlijk werd er geroeid in de 8, de Eucalypta, waarin eerst de ervaren roeiers een staaltje gaven van goed boordroeien met in hun midden de “nieuwe senioren” Jesper en Ernst! En vervolgens werd het middenschip gevuld met groepjes jeugd en junioren om de kunst van boordroeien door te geven.  Verder werd de Loodiep in het water gelegd waarin Menzo met ervaren scullers genoot van het ploegroeien. En tot slot kwam de Isis op het water waarin diverse jeugdleden samen met Mark mochten starten tegen de acht en vier!
Na het roeien vertrok iedereen naar De Krim waar de BBQ inmiddels was aangestoken. Alle ouders hadden iets meegenomen voor het eten en drinken. Tijdens de BBQ werd er, namens de coaches, een cadeau aan de familie Hogenbirk aangeboden omdat zij twee jaar het ploegeten en de vreetkisten voor de wedstrijdjunioren en hun coaches hebben verzorgd. Een intensieve maar dankbare taak want alle wedstrijdjunioren vonden de eigengemaakte pastasaus heerlijk en hebben salade en fruit leren eten. De familie Hogenbirk is dol op tosti’s dus de coaches hebben een dubbel uitgevoerd tostiapparaat aangeboden.
Ook Menzo, Jesper en Ernst werden door de coaches in het zonnetje gezet met cadeautjes en speeches. En op hun beurt hebben ze de coaches ook bedankt voor al hun begeleiding door een prachtige foto geven met daarop de roeiers in hun boot! Onder genot van heerlijke ijstaart kregen alle jeugd- en juniorenroeiers een klein presentje dat nuttig is bij het roeien zoals een eigen zeem om de boot schoon en droog te maken. De magen waren gevuld, de vuurkorf was aangestoken en het vertellen van de sterke roeiverhalen kon beginnen. Kortom het was een geslaagd jeugdfeest om het einde van het roeiseizoen 2011-2012 te vieren!
Foto's