Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op vrijdag 23 maart hield Salland een demonstratie met aansluitend 1 minuut roeiwedstrijdjes op het Hardenbergse Greijdanus College. Dit ter promotie en het werven van deelnemers voor het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap op vrijdag 7 juni op de Bosbaan in Amsterdam. Alle plaatselijke middelbare scholen, De Nieuwe Veste, het Vechtdal College en nu ook het Greijdanus gaan hieraan deelnemen.

De organisatoren Folke en Arie begeleidden de leerlingen vol enthousiasme. Ze demonstreerden kort, onder de vele verbaasde maar geïnteresseerd toekijkende

jongeren, hoe je op de juiste manier de roeibeweging uitvoert. ‘Wat is dit nou weer dan’, klonk het verbaasd. In de ruime aula met fel gekleurde zit- en hangkubussen, aanschouwden de jongeren relaxed dit sportieve gebeuren of keken naar de twee grote schermen, waarop de wedstrijden van vorig jaar op De Bosbaan te zien waren. ‘Het meeste werk doe je met je benen, je armen gebruik je om het af te maken. Benen dus wegtrappen, armen gestrekt en dan naar je toe halen’, klonken de aanwijzingen uit de mond van Arie. Energiek werden de ergometers bezet om vervolgens fanatiek de meeste meters binnen een minuut te maken. De één ging nog aarzelend van start en zag het zitbankje onverhoopt onder zich verdwijnen terwijl een ander er als een speer vandoor ging. Zo’n zestig deelnemers werden er geteld. Bart Slump, 14 jaar, viel direct op. Bij de fitness had hij het wel eerder gedaan, maar nu bleek toch dat de techniek bij de roeivereniging anders was. ‘Dat je iedereen in beweging houd is leuk, iedereen kan het proberen’, vond hij. Met zijn 317 meter bleek hij de uiteindelijke winnaar te zijn, een erg knappe prestatie. Hij overweegt om aan de Schoolkampioenschappen deel te nemen, net als medestudent Harma. Geweldig!
Foto's