Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Salland organiseert ook dit jaar weer in het kader van het gemeentelijk ‘Kies je Sport’ project roeicursussen voor de hoogste groepen van de basisschool. Een succesvol evenement, waarbij jeugdigen de gelegenheid krijgen om aan deze mooie sport te proeven. Succesvol eveneens vanwege het grote aantal deelnemers en enthousiasme waarmee wordt deelgenomen. Zowel de organisatoren, helpers, als sporters zelf zetten zich deze

vijf zaterdagen volledig in.

Zaterdag 6 april waren 14 deelnemers op deze zonovergoten dag aanwezig om in twee sessies hun eerste roeischreden te zetten. Folke Meijer begon met ze te vertellen dat ze een zeer goede keuze hadden gemaakt. Het is één van de beste sporten voor je lichaam, waarbij je alle spiergroepen gebruikt. Verder is het een lekkere buitensport, genieten dus van de rust en de omgeving. En tot slot staat gezelligheid bij deze vereniging voorop. Het clubgebouw is ook prachtig gelegen aan het Kanaal Almelo – De Haandrik in Gramsbergen.

De eerste 7 kinderen werden verdeeld over ergometers (trainingsapparaten op het droge) en roeiboten, waarna later geswitcht werd. Eerst nog onwennig, het is lastig je balans te vinden, maar uiteindelijk werden de slagen met de riemen al wat beter. Volgens coach Meerman zouden ze zelfs na zo’n eerste les ’s nachts dromen over het roeien …

De tweede les op 11 april stonden dezelfde sporters verwachtingsvol klaar bij het vlot. Lekker rommelig; veel ervaren sporters, ouders, coaches, helpers. Kortom; gezellig! Arie Rodenburg had ditmaal de leiding en wist iedereen vlot in de boten te krijgen. En bij het naderen van het einde van de les stond menigeen verbaasd te kijken naar de nu al verbeterde resultaten. Maar wat het voornaamste was: zowel kinderen als ouders ervaren het roeien en de sfeer als positief.

De foto's zijn gemaakt met een telefoon en dus niet allemaal haarscherp. Maar wat van het beeld afspat is het enthousiasme van zowel deelnemers als begeleiders!