Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

Vier dappere die-hards hebben vanochtend nog de wind en regen getrotseerd in de Zwitserland. (Old rowers never die, redactie.) De rest heeft koffie gezet, een enkeling ging ergometeren, en is gezellig blijven hangen. Andere roeigroepen zijn afgezegd behalve de jeugd die hebben fanatiek geroeid op de ergometers. Tot zover de situatie van deze ochtend.
Joke V bedacht dat de kerstboom nu ook best opgezet kon worden nu er niet geroeid kon worden. Ze had de doos al uit de bestuurskamer gehaald. Samen met ondergetekende begonnen we de kunsttakken uit de doos te halen. Opeens dacht ik iets te zien bewegen maar wist dit ook niet zeker. Joke V ging dapper verder met de takken totdat we toch opeens heel duidelijk een muis zagen wegschieten. Iiieeek. We roken nu ook een vieze lucht afkomstig uit de doos. Gelukkig heeft Joke V voor meer muizen gestaan en sommeerde mij de deur te openen naar het terras alwaar zij de doos op de kop heeft gezet en we nog een muis zagen wegschieten. Ze hadden een schattig nestje in de takken gemaakt.
Jammer, van dit eerste gedeelte heb ik geen foto's gemaakt. We vermoedden ook eigenlijk dat er wel 3 muisjes waren maar durven dit niet met zekerheid te zeggen.
Ondertussen was Clara ook gearriveerd (had haar mail niet gecheckt en dacht te kunnen roeien) en na enig heen hen weer gepraat waren het er al snel over eens dat de stinkende boom niet zomaar de container in gegooid kon worden, ten eerste niet goed voor het milieu

en ten tweede moet er dan een nieuwe gekocht worden en ten derde dit is zonde geld. Dus alles naar buiten gegooid en de waterslang er op gezet (het regende op dat moment net niet hard genoeg om de regen dit te laten schoonspoelen). Takken uitslaan en de boom in elkaar zetten.
Toch onder gezellig geklets en gelach de boom opgezet (nog wel een beetje vochtig).
Wie de muis nu het eerst in het vizier kreeg weet ik niet meer maar daar zat hij, vlak achter de tennisbal onder de verwarming. De jonge vrouwelijke leden waren klaar met hun ergotraining en gingen dapper kijken. Eerst riepen ze dat ze niet bang waren dus ik vroeg of ze dan de muis ook wilden pakken en naar buiten wilden brengen. Helaas, zo'n muis van dichtbij is iets anders dan op afstand. Ze hebben echt hun best gedaan om de muis te pakken te krijgen. Uiteindelijk heeft Joke V maar een muizenlokdoosje neergezet met wat "lekkers" er in voor het muisje.
Dus mochten jullie straks genieten van de mooie kerstboom in onze kantine, besef dat deze hier niet zonder slag en stoot is neergezet.