Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen zondag hebben Femke, Mariska en Idwer meegedaan op de bosbaan met de ARB met hele leuke resultaten.

Voor Mariska en Idwer was dit de vuurdoop . Zij startten om 14:00 uur in de skiff (M14 en J14) over een afstand van 500m. Deze heats werden geroeid tegen vijf andere roeiers en aangezien er geen startklosjes aanwezig waren duurde het even voor iedereen op één lijn lag (op commando van de kamprechter: slagje en dan weer een strijkje). Mariska roeide een mooie technische race in 2.08. Idwer ging

hard van start, wist dit goed roeiend vol te houden en eindigde als tweede in 1.58. Mooie resultaten om trots op te zijn!

Femke moest vroeg opstaan; haar voorwedstrijd in de M16 2x startte om 8.00 uur! Deze voorwedstrijd met roeimaatje Susan Temming van Viking werd gemakkelijk gewonnen. Op naar de finale om 14:30 uur. De eerste 1000 m ging bijna gelijk op met Willem3 maar na een flinke push van de meiden van Salland en Viking liepen ze uit en werd er met maar liefst 12 seconden verschil gewonnen met een scherpe tijd van 7.33. Het Nederlands kampioenschap  was in de pocket.

Femke en ook Susan stapten later nog in M18 8+, de boot die zich graag wil kwalificeren voor de WK in Rotterdam. Deze wedstrijd werd gewonnen in een tijd van 6.48. Ook in dit nummer werd Femke Nederlands Kampioen.