Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Na selectiemomenten op de Koninklijke Holland Beker en de Amsterdamse Roei Bond is op zondag 26 juni een start gemaakt met de trainingen van de definitieve Junior Women boordgroep voor de WK. Deze bestaat uit een 8 , een 4- en een reserve skiff. Femke is geselecteerd voor de 8. Voor de EK in Trakai zijn er 5 trainingsmomenten geweest waarin ondergetekende, als hoofcoach voor deze WK groep, een nieuwe boot testte en de opstelling en afstelling bepaalde. Al met al intensieve trainingen en lange dagen voor deze meidengroep op de WAB in Zevenhuizen. Uiteindelijk is er met de opstelling voor Trakai 3 maal getraind en is de boot daarvoor helemaal omgeboord.  In Trakai is er gestart in de 8 en 4- met als belangrijkste doel de ervaring op te doen op Europees niveau. Ofschoon er altijd voor

de medailles wordt geracet wisten we dat de hectische voorbereidingstijd te kort is om in dit competitieve veld mee te dingen om de medailles.

Opsteker was de mooie tijd in de herkansing van 6:33 waarbij deze 8 in Trakai opeens een PR voer die dezelfde PR was als Bente's  8 van vorig jaar. Dit biedt perpectief! Ook een opsteker was dat de baansnelheid niet slecht was als de acht eenmaal begon te lopen. Aan vele punten moet nog gewerkt worden, met name de eerste 1000 meter inclusief de start was onvoldoende "ingesleten" in de groep. Alle wedstrijden werden in dit deel verloren.

De meiden hebben nu een week vakantie om as dinsdag om 15 uur op de Bosbaan te verzamelen. Met 14 meiden en 5 coaches gaan we een intensieve periode van 6 weken tegemoet om de 8, de 4- en de reserve skiff klaar te stomen voor de A finales op de WK. Deze worden geroeid op de Willem Alexander Baan (WAB)in Zevenhuizen/Rotterdam van 22 - 28 augustus.

 

En...deze groep komt van vrijdag 12 tot zondag 14 augustus op Salland roeien! Je kunt ze ook financieel steunen met crowd funding: http://www.talentboek.nl/user/90/donatiedoelen/