Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     


O
liebollenAfvalRace

Voor alle Sallanders van 9 tot 90 jaar, volgens een nieuw concept. 
Zaterdag 16 januari, 09.00 Salland-kantine

Op zaterdag 16 januari wordt de jaarlijkse OAR gehouden, de zogenaamde OliebollenAfvalRace. Dit is een van de drie onderlinge Salland-roei-activiteiten, waaraan alle Sallanders kunnen meedoen. Dit jaar is de opzet zo gekozen dat iedere roeiende Sallander in staat is om de hoofdprijs te winnen. Van 9-jarige tot 90-jarige en van beginner tot de van alle diploma's

voorziene roeier. Je kunt de hoofdprijs winnen door de tijd te voorspellen die je nodig denkt te hebben om één kilometer te roeien. Het gaat hierbij dus niet om de snelste tijd maar om de juist voorspelde tijd. Die tijd is wel gebonden aan een maximum van 12 minuten, dus een snelheid van vijf kilometer per uur, die van een wandelaar.
Je mag tijdens de race geen gebruik maken van horloges, telefoons, slagentellers of andere tijdmeetapparatuur. De finish van die kilometer ligt bij kilometerbordje 29,4 voor de Sallandloods. De start is vanaf kilometerbordje 28,4, dat is één kilometer in de richting van Hardenberg vanaf de loods.
Het boottype is vrij. Het mag in skiff, twee, vier of acht, scull of boord, met of zonder stuur. Voor de diegenen die graag toch hard willen roeien is er een eervolle vermelding te behalen, door te starten vanaf kilometerbordje 25,4 en omgerekend (gecorrigeerd voor leeftijd, sexe en boottype) de snelste tijd over die vier kilometer te roeien. In die vier kilometer zit dus ook de laatste kilometer van 28,4 tot 29,4, waarover die deelnemers ook een voorspelling hebben gedaan. We verzamelen om negen uur bij Salland. Er zal die ochtend niet gecoacht worden en de boten zijn alleen beschikbaar voor de deelnemers aan de OAR. Beginnende roeiers kunnen meedoen door in overleg met hun coaches ondersteund te worden door een ervaren stuur en eventueel een ervaren roeier.

Inschrijving kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in te tekenen op het aanmeldingsformulier in de kantine. Te vermelden: de bootnaam, de namen van roeiers en stuur en de prognosetijd in aantal minuten en seconden.

Uiterste datum van inschrijving: dinsdag 12 januari.

De kantinecommissie zal zorgen voor gepaste drankjes en versterkend voedsel.
De wedstrijd- en marathoncommissie,
Arie, Wim en Jan