Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op donderdag 14 september kwamen 10 Sallanders en 9 BCN leden verwachtingsvol aan bij "Wasserfreunde Erkner" voor een roei3daagse op het merengebied bij Berlijn. We werden ontvangen door Heinz-Dieter, onze Haupt- en Steuerman, die het gebied op zijn duimpje kent en drie dagtochten had uitgezet.
Tot onze verbazing en verrassing roeiden we in prachtige antieke overnaadse boten met koperen nagels en voetensteunen, zelfs in een skull-acht! We maakten kennis met het fenomeen zowel een Steuer- als Hauptman in de boot te hebben en de duitse commando's met als meest bekende "Los!" We hebben vele meren, kanaaltjes, en andere waterwegen bevaren en verkend, waarvan een aantal

historisch bekende. Zo roeiden we de tweede dag op het in 1936 geopende Herman Göring kanaal. Historisch hoogtepunt was de Olympische roeibaan van de Olympische Spelen van 1936, waar we uiteraard een onderlinge wedstrijd hielden! Ooit was de Führer daar toeschouwer, nu waren de tribunes leeg!
Onze vocabulaire werd op meerdere terreinen uitgebreid: toen werd voorgesteld om een "Nur Keramiek" stop te maken, verwachtten wij Nederlanders oa een tentoonstelling, cq atelier inclusief koffiehoek, maar niet "alleen een toilet"! Het zal een gevleugelde uitdrukking blijven!
Op een enkele bui of motregentje na hadden we prima roeiweer, we hebben genoten van de prachtige omgeving, het roeien, de heerlijke barbecue die BCN verzorgde en niet te vergeten van elkaars gezelschap!
Voor het overige spreken de filmpjes van Hendrik (zie hieronder) voor zich, daar kan ik met woorden niets aan toevoegen. En voor meer gedetailleerde informatie en extra foto's is er de link naar BCN.

Roeidag donderdag 7 september 

Roeidag vrijdag 8 september

Roeidag zaterdag 9 september