Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

10 maart GECANCELD vanwege ijs: Bachschinken  BCN Nordhorn. 32 km.
18 april Leiden en Kaag. 30 km.
10 juni Purmerend: Paard van Marken 41 km en Broek in Waterland 32 km.
16 juni Emlichheim voor alle Sallanders en oud-Sallanders.
12 - 13 en 14 juli Elfwegentocht.
11 augustus Haselunne stroomopwaarts op de Hase richting Loningen 30km met BCN.
16 augustus midweekroeidag voor max 5 deelnemers, we proberen in te schrijven bij RV Binnenmaas te Mijnsherenland. 
12 t/m 16 september Havelland met BCN.
18 september Prinsjesdag in Den Haag. 


Ben je ook enthousiast voor een (van deze) toertocht(en) ? Inschrijven kan meteen of graag zo snel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer details:

 

Toertochten 2018

10 maart GECANCELD vanwege ijsvorming Backschinken BCN Nordhorn. 32 km.
Ook dit jaar organiseert onze zustervereniging BCN de Backschinken. We worden om 12 uur ontvangen met Kaffee mit Kuche, vervolgens twee tochten van 16 km door en rond Nordhorn. Daarna heerlijke zuurkool met Backschinken. Een vegetarische maaltijd is ook mogelijk. Kosten €25. Bij opgave ook aangeven als je voor een vegetarische maaltijd kiest.

18 april Leiden en Kaag. 30 km.
Vanuit RV Rijnland (Leidschendam) wordt een tocht gemaakt door Leiden en over de Kaag.

10 juni Purmerend: Paard van Marken 41 km en Broek in Waterland 32 km.

We kunnen jullie weer een prachtige en uitdagende tocht aanbieden op zondag 10 juni. Beter gezegd, we bieden een keuze uit twee tochten, die beide starten vanuit RV De Where te Purmerend:

- "Paard van Marken" is een uitdagende 41 km lange tocht voor de zeer geoefende roeiers op open water via het eiland Marken. Hiervoor zijn een speciaal geprepareerde C4+ en C2+ met vaste luchtkasten beschikbaar incl 6 halfautomatische reddingsvesten en enkele vaste reddingsvesten, waarmee je niet kunt roeien.
Voor het roeien naar Marken geldt windkracht 4 op het IJSSELMEER als max. Dat is de wind voorspelling van de scheepvaart, niet die van een app of andere weerstation. Annemiek en ik gaan er altijd vanuit, dat elke RV haar eigen roeiwater het best kent en dus besluiten neemt over de veiligheidseisen, die gesteld worden.
Van de roeiers wordt een veiligheidsplan verwacht, waarin de ploeg aangeeft welke extra risico's er zijn aan de tocht voor zowel roeiers als materiaal en welke maatregelen er worden genomen om die risico's te verminderen. Kortom dat de ploeg kan aangeven dat ze zich realiseert, waaraan ze begint.
Voor info: zie Roei!kalender--->Roeien in Nederland ---> Paard van Marken.


- "Broek in Waterland" een 32 km. lange tocht via een aantal prachtige stadjes, dorpjes en buurtschappen van noord Holland.

Als je de kaartjes (zie Roeptoeter) naast elkaar legt, zul je zien, dat vanaf Edam de routes uit elkaar gaan lopen en dat we kunnen proberen om in Monnickendam een ontmoetingsplek af te spreken. Vanuit dat prachtige stadje kunnen we weer gezamenlijk oproeien. Voor het vervoer/carpoolen is het fijn, dat beide ploegen samen kunnen rijden.


16 juni Emlichheim voor alle Sallanders en oud-Sallanders.
Vanuit Gramsbergen varen we via Laar naar Emlichheim en weer terug. Een deel van de tocht kan ook op de fiets afgelegd worden. Iedereen met scull 1 kan meedoen. Tevens willen wij dit jaar ook oud-leden van Salland uitnodigen. Een soort reünie! Wij vragen iedereen om ons naam en emailadres van oud (jeugd)leden door te geven, zodat we hen binnenkort een uitnodiging kunnen sturen.

12 - 13 en 14 juli Elfwegentocht.
Zie info afzonderlijke Roeptoeter.

11 augustus Haselunne stroomopwaarts op de Hase richting Loningen 30km met BCN.

16 augustus midweekroeidag voor max 5 deelnemers, we proberen in te schrijven bij RV Binnenmaas te Mijnsherenland.

12 t/m 16 september Havelland met BCN.
Zie afzonderlijke info.

18 september Prinsjesdag in Den Haag. RV De Laak heeft ons laten weten alleen gastroeiers te ontvangen op basis van uitwisseling.
Gezien de afstand tot Gramsbergen geven zij de voorkeur aan een andere RV en moeten wij ons tevreden stellen met evt overblijvende roeiplekken. Of en hoeveel er evt zijn,
is pas begin september bekend.

Ben je ook enthousiast voor een (van deze) toertocht(en) ? Inschrijven kan meteen of graag zo snel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.