Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Begin januari. Het is echt winterweer met ijs en veel sneeuw. De feestdagen net achter de rug.
De goede voornemens voor 2010 kunnen nog even in de ijskast. In de ijskast?
Welnee, de echte sportievelingen wachten niet op de Oliebollen Afval Race. Op 16 januari ligt er vast nog een hele laag ijs in het kanaal. En die extra kilo’s moeten er echt zo snel mogelijk af.

Daarom was op zaterdag 2 januari 2010 al weer een kleine groep veteranen heren en veteranen dames fanatiek bezig op de ergometer. Op de opzwepende muziek van Tina Turner werden de nodige kilometers weggetrapt.

En ’s middags was het de beurt aan de junioren om hun beste beentje voor te zetten. Iris, Ilse, Jesper en Ernst hadden zich ingeschreven voor de

Snertloop van SV Gramsbergen. Een hardloopwedstrijd over zes km door het welbekende Gramsberger Bosje (schuin aan de overkant vanuit de kantine). En om het feest compleet te maken hadden ook de coaches Jan Prenger en Arie Rodenburg zich aangemeld. De start was om 13.00 uur. Van te voren werd al even het parcours verkend. Dat viel niet mee. Veel smalle doorgangen en vooral erg glad en scherpe bochten. Maar daar zouden de andere deelnemers natuurlijk ook last van hebben en als roeier ben je gelukkig bovenmatig stabiel (althans op het water, niet in de sneeuw).

Even na één uur vertrok het peloton van ruim honderd lopers voor drie ronden van twee kilometer. De Sallanders zochten al snel de kopgroep op, maar niet iedereen kon dat goed bijhouden. Toch wisten de roeiers zich ook zonder riemen aardig staande te houden.
Jammer genoeg viel geen van de Salland junioren dit jaar in de prijzen. Ilse Paulis stond met een vierde plaats bij de dames net naast het podium. Iris Rodenburg kwam als achtste van de 26 dames binnen. Bij de mannen kwam Ernst Rodenburg als 28e van de 75 lopers binnen.  Jesper Hoogenbirk werd 42e. Ook de coaches deden nog aardig mee: Jan Prenger werd 34e bij de heren en Arie Rodenburg 45e. En misschien had Arie nog wat hoger kunnen eindigen als hij niet eerst 10 km op de ergometer had geroeid. Een kwestie van zelfoverschatting?

De uitslagen van de Snertloop staan hier

Foto's ergometeren
Foto's Snertloop