Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Wat midweekroeien is, moge duidelijk zijn, maar dat er van de KNRB uit een landelijke midweekroeicommissie bestaat is minder bekend…
Hierdoor hebben de plaatselijke midweekroeicommissies een lijst met contactpersonen beschikbaar, met wie ze uitwisselingen kunnen regelen.
Uitwisselingen, dat is een van de taken, die de commissie wil promoten: voor de vele roeiverenigingen in het centrum, het

noorden en westen van het land een reële optie, door een meestal groot botenbestand en een keur aan mogelijkheden tot tochten in alle richtingen.
Bij Salland beperkten we ons tot nog toe tot eenzijdige bezoeken aan diverse roeiverenigingen, waar we gedenkwaardige tochten hebben gemaakt.
Tot vorig jaar RV Naarden ons voorstelde om eens uit te wisselen en dat bleek goed te werken…
Zij waren enthousiast over onze Vecht, die vergeleken bij hunne wel  heel wat minder druk, maar ook veel stiller is, wat sommige westerlingen dus kennelijk gewoon bevreemdend voorkomt.
Desalniettemin maakten ze bij anderen reclame voor Salland en dit jaar stonden twee verenigingen te popelen om bij ons te roeien.

Isala bij ons.....
Eerder dit jaar kwam RV Isala uit Zutphen al naar Gramsbergen. Ze schreven lyrisch over de tocht op en de geschiedenis van de Vecht in  het artikel “grensoverschrijdend midweekroeien…..”.  De retourvlucht van ons volgt nog…..

Die Leythe hier en Salland daar......
Op vrijdag 19 juli 2013 waren 15 roeiers van de Leidse roeivereniging die Leythe bij ons te gast.
Hoewel we een duidelijke routebeschrijving hebben en je bij ons echt niet kunt verdwalen, vinden de bezoekende roeiers het meestal heel fijn, als er roeiers van ons meegaan. Dat is nu ook juist het leuke van die dagen: de verhalen en ervaringen van anderen. En zo bevolkten we 4 C-vieren op de tocht heen en weer naar het 2e vlot op de Vecht. Het was net prachtig weer die dag, wolken en zon en een heerlijke temperatuur, de pauze in Emlichheim kon niet lang genoeg duren….
Met achterlating van een doos lekkere Leidse sleuteltjes en een leuk boekje over Leiden en Water vertrokken de gasten weer met in het vooruitzicht een weerzien in Leiden.
Dat gebeurde precies een maand later. Wij hebben onze ogen uitgekeken naar de prachtige uitrusting bij die Leythe: een speciale loods met wherries met opklapbare riggers, en  een hijssysteem voor die zware boten.
Toen met Leidse gastvrouwen aan het stuur genoten van een tocht door de oude stad Leiden, geattendeerd op vele mooie gebouwen en gevels; slippend onder ontelbare bruggen door, langs volle terrassen op afgemeerde boten, naar  een zonnige lunchplek zomaar in een park langs het water. Wat boften we weer, want later bleek het “thuis” behoorlijk te hebben geregend…….
Bij het afscheid werd ons verzekerd, dat er altijd Sallanders welkom zullen zijn om de vele andere roeimogelijkheden van die omgeving te beleven.
Wij lieten bij onze gastvrouwen  (Jeanne, Corry, Els, Ria en Tineke) het boekje “het Vechtdalpad”  achter, zodat ze ook eens te voet het niet-beroeibare deel van de Vecht  kunnen verkennen.

Foto's die Leythe bij Salland 19 juli
Foto's Salland bij die Leythe 19 augustus

N.B.
Voor wie eens - met een klein groepje of een groter gezelschap – door de week bij een andere vereniging zou willen gaan roeien: voor adressen van contactpersonen en andere inlichtingen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..