Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Dit is toch de droom van iedere organisator van een toertocht in MAART: stralende zon! In opperbeste stemming troffen de deelnemers aan de Backschinkenwanderruderfahrt zich zaterdag rond het middaguur in het clubhuis van BCN. Onder het genot van koffie en broodjes konden de deelnemers met elkaar kennismaken. Er waren deelnemers uit o.a. Oldenburg, Meppen, Berlijn, Stolzenau, Nordhorn

en Gramsbergen. Voor vertrek gaven Claus en Rüdiger uitleg over de tocht. Voor elke ploeg stond klaar om mee te nemen: een kan Glühwein en 'Affenkoteletten' (zo leer je nog eens een ander woord voor banaan). Vanuit het clubhuis roeiden we door de binnenstad waar het winkelend publiek naar de roeiers zwaaide en we veel bekijks hadden. Daarna roeiden we over het kanaal Almelo-Nordhorn naar het tolhuis aan de Nederlandse grens. Eenmaal terug bij BCN hadden Babsi en haar man het terras voor ons ingericht en konden we genieten in de zon. De eerste biertjes werden hier al genuttigd. Na deze pauze ging het richting Vecht en roeiden we tot de stuw. Voor sommige ploegen was het voldoende om daarna terug te keren naar het vlot en de boot schoon te maken. Enkele ploegen bleven langer op het water en roeiden nog een keer naar de stuw. Laat in een van die ploegen nou ook een Sallandse zitten die die ochtend al getraind had voor de Head. Zij heeft zaterdag een marathon geroeid :-) Moe en zeer voldaan schoven we aan voor het buffet met Backschinken en Sauerkraut. Heel veel dank aan BCN voor de gastvrije ontvangst!
Foto's

Wat zeker ook een aanrader is, is de Saisoneröffnung van BCN op 27 april. De vereniging heeft een drakenboot aangeschaft die die dag gedoopt zal worden. Voor het 'dopen' van een drakenboot gelden bijzondere rituelen. De boot wordt niet domweg gedoopt, de draak wordt tot leven gewekt! Hier komt meer bij kijken dan een emmertje water.