Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

In totaal acht roeiers van Salland hebben op zondag 1 april deelgenomen aan de Skiffhead op de Amstel. Zo veel inschrijvingen heeft Salland tot dit jaar nog niet op het water kunnen brengen bij deze roeiklassieker voor de eenmansboot over 7,5 km. En eigenlijk zouden zelfs tien roeiers van Salland dit weekend de Amstel onveilig maken, want op zaterdag zou ook nog de jeugd dubbeltwee met Tom en Marijn starten in het jongens 16 2x veld. Maar dat mocht niet zo zijn, want een week voor de wedstrijd brak Marijn zijn arm en ging het hele feest niet door. Marijn beterschap en hopelijk kun je na de nodige weken rust nog voor de zomer weer roeien!

Voor Salland kwamen de volgende roeiers op het water: Yannick en Bente (M16), Patrick (J16), Willem, Jesper en Ernst (J18), Jan H (VE) en Arie R (VD).
In het eerste blok gingen Yannick P, Bente en Patrick van start. Voor deze jonge roeiers is de afstand beperkt tot vier kilometer, maar ook dat is een lang stuk met tegenwind over de bochtige Amstel. Bente zette een goede prestatie neer door derde te worden in het M16-veld.
In het tweede blok roeiden Jan en Arie in het veteranenveld. De wind was nog wat aangetrokken, maar gelukkig niet erg hard en regelmatig liet de zon zich zien. Het veteranenveld is het grootste veld op de skiffhead en zowel Jan als Arie konden heel wat roeiers inhalen.
Tot slot was het de beurt aan de jongens 18 van Salland. Er werd goed gevaren, al had Willem de pech dat hij al vlak na de start kramp in zijn arm kreeg. Toch heeft hij de hele wedstrijd uitgevaren, wat onder deze omstandigheden al een prestatie op zich is. Ernst en Jesper konden zich redelijk handhaven in het juniorenveld. Geen overwinningen voor Salland dit jaar, maar wel goede individuele prestaties en een waardevolle ervaring voor de junioren (en voor de veteranen).

Uitslagen