Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Bente nam afgelopen weekeinde deel aan de Head of the River Amstel in Amsterdam, een roeiwedstrijd over een afstand van acht kilometer en won de categorie meisjes-18-dubbelvier.
Head of the River Amstel in Amsterdam is een van de grootste roei-evenementen in Nederland. Achten en vieren uit binnen- en buitenland strijden om de eerste plaats in verschillende categorieën, bij elkaar zo’n 500 ploegen. Salland nam deel met drie

complete Sallandploegen en een Sallandcombinatieploeg. In deze laatste ploeg zat Bente, die samen met roeisters uit Den Haag en Utrecht strak naar een overwinning roeide in een tijd van 32.27 minuten. Bente zei:” Op vier kilometer van de finish lagen we nog met 15 seconden achter de ploeg uit Groningen, op de finish hebben we met vijf seconden voorsprong gewonnen! We hebben in de tweede helft van de wedstrijd met zijn vieren blijkbaar de turbo aangezet”.
Verder nam Salland deel met een veteranenherenacht (Wim, Kees, Henk L, Henk K, Niels, Wolfram, Arie en Jan H, st Aad). Deze acht presteerde goed door 15e te worden in een veld van 64 deelnemers, in een tijd van 31.43 minuten. En dit was de eerste keer dat de Sallandveteranen de snelste Sallandtijd boekten! De Sallanddamesveteranen (Ineke, Marleen, Joke, Liesbeth, st Ingrid) namen deel met een dubbelvier en finishten in een gedegen race in tempo 26, in een tijd van 38.38 minuten. Tot slot kwamen de Salland-jongens junioren (Jan Willem, Marijn, Thom, Willem, st Femke) aan de start in het 18-jarigenveld en finishten als negende in een tijd van 32.37 minuten.
Onze Salland-studentenleden kwamen ook aan de start. Ilse won het eerste divisie veld dames in de Nereus-acht in 28.16 minuten. Ze won daarmee met haar acht de Blauwe Wimpel die een heel jaar mag wapperen op het Nereus-verenigingsgebouw. Thomas won met zijn Euros- acht het herenclubveld (40 ploegen) in een tijd van 27.52 minuten. Iris kwam uit in een Gyas-acht in de dames tweede divisie. Deze acht werd 4e in het veld in een tijd van 29.48. Mark, hoofdcoach van de lichte Proteus Eretes-acht, werd met een tijd van 27.47 3de waar bij tussen de eerste drie ploegen minder dan zeven seconden verschil zat.
Het was weer een prachtige Head of the River Amstel 2013! Volgend jaar nog meer Salland-ploegen op het Amsterdamse water!

Foto's