Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zaterdag 15 april hebben zo'n 50 Sallanders een flink eind geroeid om geld in te zamelen voor De Zwieseborg. De Zwieseborg is een boerderij waar gehandicapte kinderen samen met hun ouders vakanties kunnen doorbrengen. De boerderij, waar tevens een theehuis bij komt, is gelegen aan de Vecht in Loozen en zal t.z.t. voor ons bereikbaar zijn middels een aanlegplaats voor roeiers.

Een cameraploeg van Reest en Vecht TV was aanwezig om het begin van de tocht te filmen. Door hun aanwezigheid werd alles een beetje formeler, er kwam zelfs een heuse briefing door Aart. Hij was er niet op voorbereid maar nam de microfoon ter hand of het zijn dagelijks werk is en vertelde een mooi verhaal over De Zwieseborg en het verloop van de tocht. Daarna verlieten twee achten, twee vieren en een skiff de loods en kon de tocht beginnen.

Foto's sponsortocht:  klik hier
Website Zwieseborg: klik hier

Onderweg werden we aangemoedigd door Sallandleden die kwamen kijken en willekeurige voorbijgangers.Na 15 kilometer legden we aan in Beerzerveld. Het aanleggen en uitstappen was een mooi circus (zie foto's) en was zonder de vele helpende handen op de kant een stuk moeilijker geweest. In de zon hebben we genoten van koffie met overheerlijke taart.

De boten werden door andere ploegen teruggeroeid en daar waar toch nog lege bankjes waren, stapten enkele onvermoeibare roeiers in die net de heenweg hadden geroeid. Zaterdag staat de collectebus voor De Zwieseborg nog een keer in het clubhuis en daarna wordt bekend hoeveel we met deze actie hebben ingezameld.
Binnenkort staat op de site wanneer de beelden op Reest en Vecht TV worden uitgezonden.

Foto's sponsortocht:  klik hier
Website Zwieseborg: klik hier