Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Roeivereniging Salland uit Gramsbergen heeft afgelopen weekeinde zeer succesvol de nationale wedstrijd ARB op de Bosbaan in Amsterdam afgesloten. Goud was er voor Laura van de Wardt (Hardenberg) die bij het nummer M 18 1x (skiff) overtuigend haar finale won. In een schitterende 2 kilometerrace zette zij vooral in de tweede helft van de wedstrijd de concurrentie op grote afstand.
De afgelopen maanden waren voor Laura zware tijden. In januari werd een rugblessure geconstateerd waardoor haar plek in de WK selectie voor junioren onder druk kwam te staan. Zondag was

een testcase om het herstel te meten, die ze met een gouden glans heeft doorstaan.

Zilver was er voor Mark Rodenburg (De Krim). In zijn A-finale J 18 1x (skiff) kwam hij na een matige start op achterstand. Na 1500 meter roeide hij in de laatste 500 meter met een spectaculaire versnelling 4 tegenstanders voorbij. Op de finishlijn kwam hij net een meter tekort om de winnaar af te troeven. Echter met een zeer snelle tijd (7.41) en een tweede plaats sloot hij zijn finale succesvol af.

Image


Brons was er voor de jeugdploeg in het nummer M14 4x+ (dubbel vier met stuurman) in hun wedstrijd over 500 meter. Iris Rodenburg, Jolene van Leeuwen (beiden uit De Krim), Ilse Paulis (Dalen), Brighid Prenger en stuurman Thomas van de Wardt (beiden uit Hardenberg) verbeterden met een tijd van 1.54 tevens hun persoonlijk record met 5 seconden! Deze succesvolle jonge meiden en Thomas deden daarmee veel nationale wedstrijdervaring op.

 Image

Uitslagen: klik hier
Foto's: klik hier